Societat

Personalitats del món polític, cultural i social de Catalunya visiten la capella ardent de l'abat emèrit de Montserrat

La capella ardent de l’abat emèrit del monestir de Montserrat, Cassià Maria Just, ha tornat a obrir-se aquest matí a partir de les nou a la sala de Romeries.

Tot el matí ha estat un degoteig constant de persones que, vingudes d’arreu del país, li han volgut retre homenatge i acomiadar-se'n. El president del Parlament, Ernest Benach, el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, la consellera de Justícia, Montserrat Tura i el president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, han estat entre les més de 400 persones que aquest dijous han visitat la capella ardent. Les despulles de l'abat emèrit es podran visitar encara aquesta tarda.
Un dels polítics més matiners ha estat el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, que ha pujat al monestir a primera hora, cap a les vuit. A la sortida ha manifestat que el país "està trist" per la pèrdua "d'aquest fill que ho ha donat tot". Durant la seva estada a la capella, Benach ha estat acompanyat pel pare abat, Josep Maria Soler.

Posteriorment, una delegació d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), presidida per l'actual secretari general, Josep Maria Pelegrí, ha expressat el seu condol a la comunitat benedictina. La delegació d'UDC estava representada per diputats al Parlament de Catalunya i al Congrés, com Ramon Maria Espadaler i Josep Sánchez Llibre. Pelegrí ha destacat la figura de Cassià Maria Just com "un exemple de fidelitat al país i d'estima a les persones i a l'Església".

També han estat a la capella ardent de l’abat emèrit la directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Coll, i el secretari general de la Unió General de Treballadors (UGT), Josep Maria Álvarez. El líder sindical ha volgut posar de manifest que Cassià Maria Just va ser i serà "un exemple per als creients i no creients".

La capella ardent continuarà oberta durant tot aquest dijous, fins a les vuit del vespre. L’enterrament serà demà divendres, a partir de tres quarts d’onze del matí, amb la presència de les màximes autoritats del país, delegació encapçalada pel president de la Generalitat, José Montilla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona
CULTURA

Canet compra la rectoria vella i tanca el cercle dels equipaments escènics

CANET DE MAR

El projecte ReNatura de Mataró desperta l’interès dels veïns

mataró
societat

SAP i SME denuncien l’aglomeració d’efectius de Trànsit de Girona

girona

El canal d’Urgell ajorna el quart reg previst perquè consideren que el desgel i les pluges no són suficients

Mollerussa
societat

PortAventura amplia el projecte Dreams Village amb quatre cases més

Vilaseca/Salou