Societat

La nova rectora de la UAB pren possessió del seu càrrec demanant diàleg

Ensenyament

La nova rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ana Ripoll, ha pres possessió del seu càrrec aquest dimecres. Durant el seu discurs, Ripoll ha demanat que "la protesta, la ràbia i fins i tot la violència es transformin en diàleg". D'altra banda, Ripoll s'ha mostrat "orgullosa" de formar part d'aquesta universitat, tot i que ha avisat que aquest centre "està en la seva maduresa però amb alguns símptomes d'adolescència".
"No sempre sabem què volem ni com ho volem", ha ressaltat.

Pel que fa a la polèmica per l'aplicació del Pla Bolonya, Ripoll ha ressaltat que "no s'ha de defugir" aquest tema, alhora que ha reconegut que "no tothom ha pres la decisió correcta quan calia". D'altra banda, però, ha defensat aquest procés europeu com "més senzill del que s'ha dit" i com "una gran oportunitat".

Més mobilitat
De cara a les seves actuacions, Ripoll ha destacat que "hem de canviar de mentalitat i de forma de govern", alhora que ha avisat que "s'han de formar millor els professors i treballar perquè puguin sortir a l'estranger, així com captar més professors estrangers".

Cal destacar que una vintena d'estudiants s'han manifestat al davant del rectorat per protestar contra les actuacions de la direcció de la universitat amb els estudiants que van ser expedientats després d'una manifestació contra aquest procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.