Societat

Gairebé 200 multes diàries per conduir parlant pel mòbil

Els Mossos d'Esquadra han posat 1.364 multes per conduir parlant per telèfon mòbil en l'última campanya específica contra aquesta infracció, feta entre el 9 i el 15 de març. El balanç és de 194 multes diàries, xifra que significa un increment considerable respecte a les 113 denúncies diàries de l'última campanya, que es va fer del 12 al 25 de desembre, segons dades dels Mossos.

La conclusió és, per tant, que "la indisciplina en aquest aspecte persisteix", segons el mateix cos policial, malgrat que la infracció es persegueix amb insistència. Per aquest motiu, la pressió policial es mantindrà amb una segona campanya prevista per al segon trimestre d'aquest any.

 

Tanmateix, la policia també explica l'increment del nombre de multes perquè en aquesta campanya han utilitzat més vehicles camuflats que en l'anterior.

 

Els Mossos i el Servei Català de Trànsit es proposen "eradicar aquest comportament al volant i conscienciar els conductors de la necessitat d'evitar-lo per preservar la seguretat viària", ja que molts dels accidents mortals a la carretera es produeixen per la distracció del conductor, la majoria de les vegades perquè parla per telèfon. 

L'any passat, el 31,3% de les víctimes mortals, 90 de 287, es van registrar en accidents provocats per distraccions, i en els dos primers mesos del 2009 el percentatge ha estat del 29,7%, amb 14 víctimes d'un total de 47.

 

La multa per conduir parlant pel mòbil, fins i tot si és amb auriculars, és de 150 euros. El conductor enxampat també perd tres punts del carnet.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La crònica

Les probabilitats que t’atropelli una bicicleta

Societat

Afavorir la inclusió de joves LGTBIQ+

El Prat de Llobregat
SOCIETAT

Canet vol preservar el so de les campanes declarant-les bé cultural d’interès local

CANET DE MAR

El barri Devesa-Güell bateja una plaça amb el nom de Natàlia Molero

girona

El Col·legi de Metges distingeix Miquel Carreras, Josep Lloveras i el Bernat Jaume

GIRONA

Tensió i cops de porra a la seu de Ciutat Vella durant la protesta pel desallotjament de La Tancada

Barcelona
Sant Joan les Fonts

Adhesió a l’entitat que promou lla municipalització de l’aigua

Sant Joan les Fonts
societat

Protesta davant la Monumental de Barcelona contra la festa pel Dia Internacional de la Tauromàquia

Barcelona
societat

La subvenció per pagar el 75% de l’enllumenat nadalenc del comerç barceloní costarà 1,4 milions d’euros

Barcelona