Societat

Els lladres de cases fan l'agost aquest mes d'abril al Vallès

Successos

Els sis inquilins d’una casa adossada al barri de Can Minguet a Sant Cugat del Vallès –darrere del Parc Central– dormien plàcidament dilluns a la matinada quan un grup de lladres silenciosos va entrar a casa seva i va agafar la clau de l’Audi que tenien aparcat a la porta. També es van endur els diners de carteres i bolsos i rellotges.

Aquest és un dels últims robatoris a l’interior d’un domicili denunciats davant dels Mossos d’Esquadra al Vallès Occidental, una comarca on els delinqüents estan fent l’agost en ple mes d’abril. Tot i aquest repunt, el nombre d’assalts continua sent menor que el registrat l’any passat durant el mateix període.
No obstant, més de la meitat dels robatoris amb força a l’interior de domicili investigats pels Mossos en el que va d’any a Sant Cugat es van perpetrar durant la primera quinzena d’abril. Una tendència que també es registra en altres poblacions veïnes, com Cerdanyola, Sabadell i Terrassa.

Malgrat això, no es pot parlar d’una nova onada de robatoris i molt menys de silenciosos que “estan estabilitzats”, segons un portaveu dels Mossos. El cos policial sí que reconeix que hi ha un repunt en els assalts a domicilis i també a empreses de Sant Cugat i de la comarca.

Per a l’Ajuntament de Sant Cugat, la situació tampoc és alarmant: “És habitual que durant un mes hi hagi més robatoris, i, en canvi, el mes següent no n’hi hagi tants”.

Mentrestant, la família assaltada dilluns recupera la normalitat després de dos dies sense dormir. Ara no s’obliden de connectar l’alarma i posaran persianes de seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE
societat

La Creu Roja va atendre unes 400.000 persones a Catalunya el 2023

Barcelona
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona