Festes populars i fires

BINISSALEM (Mallorca)

Festa des Vermar

Batalles i concursos

Diferents zones productores de vi de les Illes celebren aquests dies festes dedicades a la verema. Una de les més reeixides i amb més tradició és la de Binissalem. En aquesta població mallorquina la verema es converteix en festa gran, amb diversos dies d'activitats populars, gastronòmiques i folklòriques, a més de la Fira del Vi, el cap de setmana vinent.

Entre els actes programats destaca la Festa dels Trepitjadors, que se celebra aquest dissabte, dia 18, i que inclou una popular batalla de raïm. Milers de persones, majoritàriament joves, participen cada any en aquesta guerra lúdica en la qual el raïm que ha sobrat de la primera collita o que ha quedat malmès es converteix en improvisada munició. Altres actes que han donat renom a la festa són el Concurs de Trepitjar Raïms (diumenge 19), el Concurs de Gloses (dilluns 20) i, sobretot, la Desfilada de Carrosses (dissabte 25), que cada any aplega milers d'espectadors.

La festa té a més un plat típic, els fideus des vermar, elaborat amb carn de conill, sofregit de ceba, tomàquet, sobrassada i cargols, protagonistes d'un àpat popular.

La festa es clourà el diumenge 26, amb la missa solemne, el Concurs de Raïms, que premia els raïms més pesants de tots els pobles compresos a la DO Binissalem, i la tradicional ofrena del most novell a la Mare de Déu de Robines.

De l'11 al 26 de setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.