Societat

Un advocat alteà defén els Drets Humans dels Saharians

L'advocat alteà Pepe Revert, membre de l'Associació Internacional de Juristes pel Sàhara Occidental, ha presentat la situació de violació de Drets Humans que es realitza en el Sàhara Occidental. Revert, destacat membre a més de l'Associació Juita Amics del Poble Sahrauí, ha sigut triat per a presentar en El Consell de Drets Humans de Nacions Unides en Ginebra eixa reiterada situació d'acaçament als sahrauís.

La intervenció en Nacions Unides ve avalada pels treballs que realitza l'Associació Internacional de Juristes pel Sàhara Occidental com a observadors internacionals en els juís contra Sahrauís, i que ha permés l'assistència de diversos dels seus membres en les causes enjudiciades en els mesos d'aquest juny i juliol del 2010 .

De fet, des d'Altea, han sigut nombrosos els advocats que han viatjat fins al Marroc exercint eixa tasca com a observadors internacionals en juís contra sahrauís al Marroc, així com han exercit la vigilància de Drets Humans en el Sàhara Occidental.

Revert ha indicat que, amb la presentació de l'informe en Nacions Unides, també assistiran diversos activistes dels territoris ocupats que parlaran igualment de l'extrema situació.

Des de l'Associació Juita es considera imprescindible el suport als presos sahrauís per part de la societat espanyola, i per això s'envien cartes i paquets de suport als empresonats en les presons marroquines. Fruit d'eixa voluntat es el fet que assistisquen els advocats de la comarca com a observadors internacionals per a la defensa dels Drets Humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.