Societat

Les tempestes inunden diverses poblacions del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre

L'Ametlla de Mar recull 210 litres per metre quadrat

Els Bombers reben entre les 19h i les 20h 66 incidències per culpa de la forta pluja

El sostre d'una casa de Valls s'ensorra parcialment i desallotgen els 22 veïns

Protecció Civil manté activat el pla Inuncat davant la previsió de forts aiguats aquest divendres a la nit.

Les fortes tempestes han inundat aquest divendres a la tarda diverses poblacions del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) ha recollit fins a les sis de la tarda un total de 210 litres per metre quadrat en dues fortes trombes d'aigua que han inundat nombrosos baixos de cases; la capital de l'Alt Camp, Valls, ha patit també un fort aiguat que ha deixat uns 110 litres per metre quadrat; Vandellòs (Baix Camp) han arreplegat uns 90 litres per metre quadrat.

Segons expliquen fonts municipals, un dels barrancs que travessen l'Ametlla de Mar s'ha desbordat i ha arrossegat mobiliari urbà, la caseta de la Creu Roja i les dutxes de la platja cap al mar.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que la N-340 es troba tallada en dos punts a causa de les inundacions. Entre els quilòmetres 1.087 i 1.088, a l'Aldea (Baix Ebre), amb desviament per l'interior de la població. I entre els quilòmetres 1.098 i 1.113, entre l'Ametlla de Mar i l'Ampolla (Baix Ebre).

Altres quantitats de pluja destacades al Camp de Tarragona han estat els 165 litres per metre quadrat de Pratdip, els 108 litres de la Mussara, els 95 litres de Bràfim, els 105 litres de Vila-rodona, els 82 litres de Nulles, els 83 litres de Santes Creus o els 78 litres de Riudoms.

A les Terres de l'Ebre, a Tortosa capital una forta tempesta ha deixat més de 40 litres per metre quadrat en poca estona i a l'Aldea (Baix Ebre) una altra tromba d'aigua ha deixat també uns 40 litres per metre quadrat en poc més de vint minuts.

Altres quantitats remarcables són els 63 litres per metre quadrat d'Amposta o els 71 litres del Perelló.

66 avisos d'incidències per la pluja en una hora

Els Bombers de la Generalitat han rebut, entre les 19 i les 20 hores d'aquest divendres a la tarda, 66 avisos d'incidències relacionades directament amb la pluja.

En aquesta darrera hora els avisos s'han tornat a concentrar al Camp de Tarragona.

En aquest sentit dels 35 avisos que han rebut els Bombers, 11 pertanyen a Tarragona, 5 a Salou, 5 a Cambrils i 3 a Valls. Dels 17 avisos que s'han rebut a les Terres de l'Ebre, 8 han estat a l'Ametlla de Mar. Des de les 12 del migdia s'han rebut a l'Ametlla de Mar 37 avisos a causa de la pluja.

Els avisos que reben els bombers són per inundacions en baixos, locals i garatges i per acumulació d'aigua a la via pública.

També han anat a inspeccionar vehicles que han quedat embarrancats per l'aigua.

En menor mesura han estat alertats per retirar elements estructurals exteriors com cables caiguts o algun arbre. També s'ha fet algun sanejament de façana.

A causa d'aquests serveis cap persona ha resultat ferida. Els Bombers de la Generalitat han atès aquestes incidències, tot i que en molts casos no han pogut arribar a actuar perquè l'acumulació d'aigua no era suficient per poder utilitzar les autobombes per treure l'aigua.

La pluja ensorra el sostre d'un edifici de Valls

Les fortes pluges que estan caient han provocat que el sostre de l'immoble situat al número 1 del carrer Hort dels Alls de Valls s'ha ensorrat parcialment, segons ha informat l'Ajuntament de la capital de l'Alt Camp.

Després de la primera avaluació arquitectònica sobre l'estat de l'edifici s'ha determinat el desallotjament de 22 persones que resideixen en aquest immoble de planta baixa més dos pisos.

Els serveis municipals estan gestionant al voltant de les nou del vespre el reallotjament dels veïns afectats en un hotel de Valls durant aquest cap de setmana. A banda del desallotjament, s'ha assegurat amb tanques el perímetre de l'edifici.

Les tanques s'han col·locat per evitar afectacions a la via pública. L'entrada d'aigua a l'interior de la casa per l'ensorrament parcial de la teulada podria haver provocat danys estructurals a la casa. Durant aquest dissabte els serveis tècnics municipals avaluaran amb més detall les afectacions de l'immoble.

Dos trens parats a l'Ametlla de Mar i a Tortosa per la pluja

La pluja ha obligat a que dos trens hagin hagut de parar uns tres quarts d'hora mentre circulaven per a la línia del corredor sud de Tarragona arran de les fortes pluja que hi han caigut. Concretament, a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i a Tortosa.

L'incident ha passat al voltant de les set de la tarda i, quan ha parat de ploure, els combois han pogut tornar a circular.

Segons fonts de Renfe, han pogut arribar a la seva destinació amb els minuts de retard que han estat parats.

D'altra banda, pel que fa a les incidències viàries la pluja ha obligat a tallar als volts de les nou del vespre la C-17 en els dos sentits de la marxa a la Garriga.

Protecció Civil manté l'alerta de l'Inuncat

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté activada la fase d'alerta del Pla Especial per Inundacions a Catalunya (Inuncat) atès que es manté la previsió de fortes pluges durant aquest divendres a la nit i la matinada i matí d'aquest dissabte.

Davant la previsió de tempestes intenses, Protecció Civil remarca que cal extremar les precaucions a la carretera, prop de rius i torrents, i també en les activitats a l'aire lliure.

Al llarg de la nit i matinada la intensitat de pluja pot seguir sent superior a 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i les pluges aniran minvant de cara a aquest dissabte al migdia i tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA