Societat

INFRAESTRUCTURES

Un viatge de curta volada

El vol Lleida-Barcelona, un dels més curts, cobrirà una distància de 150 quilòmetres

La iniciativa sortirà més econòmica i ràpida que viatjar amb tren o per carretera

L'ocupació marcarà la seva utilitat

Ningú s'esperava que en la presentació de la campanya d'hivern de l'aeroport de Lleida-Alguaire la Generalitat anunciés un vol a Barcelona. La trampa o gràcia de la iniciativa no és competir amb el cotxe o l'alta velocitat ferroviària, sinó enllaçar Lleida amb fins a 28 destins estatals i internacionals de Vueling, catorze dels quals amb més facilitats de connexió pels horaris, i sense traginar les maletes amunt i avall, o bé anar a l'aeroport del Prat i allà agafar qualsevol altre vol. És a dir, que obre el ventall de possibilitats de viatges des d'Alguaire.

Serà un dels trajectes aeris més curts de l'Estat, amb una estimació d'entre 40 i 45 minuts, segons Vueling, equiparable als 55 de Lleida-Palma de Mallorca o un trajecte aeri entre Madrid i València o Madrid i Saragossa, per exemple. O una mica més llarg que els vols interns que connecten illes de les Balears o de les Canàries.

El preu, fix de 19 euros per trajecte, és molt competitiu. Més barat que l'alta velocitat i similar al viatge Lleida-Barcelona amb cotxe (depèn de si es va per autopista o no) o autocar. Però és que l'Airbus que farà aquest trajecte fins ara ja el feia igualment, però buit; després de descarregar passatgers procedents de Mallorca. Per tant, seria una optimització de recursos que fins i tot pot resultar rendible a la companyia si obté una ocupació mitjana per sobre del 50%. Seran dos vols Lleida-Barcelona. Un el divendres des d'Alguaire a les 14.35 i la tornada el diumenge a les 22.15 des del Prat.

Lleida se situa a uns 150 quilòmetres (uns 170 fins al Prat) i aquest trajecte es fa ara amb trens AVE en una hora i 46 euros de cost, amb Avant en una hora i 10 minuts i 22,70 euros, en Alvia a 36,30 euros en una hora i 5 minuts. Enrere queda l'opció dels regionals (via Manresa) que només costen 10,70 euros, però necessiten poc més de 3 hores de viatge i molta paciència. En cotxe, aquest trajecte es pot fer en menys de dues hores i amb un cost d'entre 15 i 30,5 euros, en funció dels peatges. En autocar, de Lleida a l'aeroport del Prat costa quasi 20 euros i més de dues hores i mitja.

Incògnita per resoldre

Ara bé, la gran incògnita d'aquesta iniciativa serà descobrir-ne la utilització. Si tenen èxit les connexions internacionals i si no són massa pesades les esperes al Prat mentre es fa l'escala tècnica. En alguns destins, com Amsterdam, Venècia o Brussel·les caldrà fer temps durant unes tres hores al Prat i de tornada, en alguns casos, com Roma, s'haurà d'esperar fins a 8 hores per tornar a Alguaire.

Aquestes connexions internacionals des de Lleida amb escala a Barcelona també tenen un cost superior als viatges directes que es poden fer actualment des d'Alguaire. És una prova pilot pactada entre Aeroports i Vueling d'octubre a març i ja es veurà si té èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Girona

Retransmissió radiofònica de la nova Orquestra Filharmonia

Girona
infraestructures

L’R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure reuperen la normalitat

barcelona
MEDI AMBIENT

El govern aposta pel reagrupament de ramats per evitar atacs de l’os bru

Boldís
SERVEIS

Més freqüència de pas en el bus del Parc Nacional d’Aigüestortes

Pobla de Segur
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona