Societat

Reobert el túnel del Bruc

El trànsit en sentit Barcelona ha estat tallat durant 9 hores

Foment ha interromput la circulació per enretirar dues plaques metàl·liques del sostre en mal estat

La circulació al túnel del Bruc en sentit Barcelona ha estat restablerta totalment a les vuit del vespre d'avui. Els tres carrils que el travessen han estat tancats al trànsit durant nou hores pel perill que suposaven lloses que amenaçaven despenjar-se del fals sostre, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.

En una de les inspeccions que es realitzen periòdicament al túnel –inaugurat al 1975– els tècnics han vist que dues plaques metàl·liques d'11 metres per 1,5 metres es trobaven en mal estat i havien de ser reemplaçades.

Foment ha assegurat que “no hi havia perill ni risc imminent”, però per seguretat s'ha procedit a treure les plaques, que formen part del fals sostre i que només tenen una funció embellidora.

Per arrencar-les, els tècnics han hagut de tallar l'autovia i cobrir el paviment de sorra per evitar que l'asfalt no patís cap dany per la seva caiguda.

Mentrestant, el trànsit en sentit Barcelona s'ha desviat per l'antiga N-II, mentre que els vehicles que circulaven sentit contrari ho feien amb normalitat.

Donada la seva funció, el Ministeri no té previst reposar les dues lloses de manera immediata, sinó que n'encarregarà la fabricació de dues noves que s'instal·laran en un moment en què no calgui interrompre el trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.