Societat

Palma Plaça de Cort. Altres actuacions

Aletes a Palma

Els Minyons de Terrassa planten el 3 de 9 a Palma i els Castellers de Mallorca hi carreguen el 2 de 7, en un cap de setmana que va ser de postconcurs abans de la recta final de la temporada

Minyons de 9 a Mallorca! L'atenció castellera del cap de setmana posterior al Concurs, amb les colles que hi van prendre part desmobilitzades, va desplaçar el seu interès a la plaça de Cort de Palma, on es va celebrar la diada dels Castellers de Mallorca.

La diada mallorquina va tenir en els Minyons de Terrassa, l'única colla entre les més grans que no podia tenir ressaca concursera, els seus convidats d'excepció. Uns Minyons que tornaven a l'escena després de la seva actuació per la Mercè amb la intenció de girar full i tornar a agafar embranzida de cara a les dues grans cites que els queden en la recta final de temporada, com són la diada de Sant Narcís, a Girona, i la seva diada pròpiament dita, l'última de la temporada.

A Palma, els Minyons van mostrar un esperit ambiciós i, lluny de prendre's la visita com un tràmit, van assumir els riscos d'una actuació de qualitat, que van rubricar de manera excel·lent amb el 3 de 9, un castell que va comptar amb la col·laboració entusiasta dels castellers mallorquins, per a qui el fet que “grans colles com els Minyons vinguin a Palma a fer grans castells és un estímul fantàstic”, segons va dir a l'Avui el cap de colla dels Castellers de Mallorca, Dani Piqueras. Els Minyons, que de sortida van descarregar el 2 de 8 i van tancar la sèrie amb el 4 de 8, van haver de treballar el castell de 9, però sabent-lo mantenir sempre sota control. Cal dir que no és la primera vegada que els terrassencs planten el 3 de 9 a Palma.

Pel que fa als amfitrions, els Castellers de Mallorca no van poder acabar de demostrar tot el seu potencial. La colla, els responsables de la qual lamenten el poc suport que tenen de les autoritats locals (després de quinze anys de trajectòria encara no els han pogut facilitar ni un local social), va descartar a última hora el 4 de 8, el seu gran objectiu per enguany, i el 2 de 7 –el seu “castell estrella”, que a començament de temporada havia descarregat en diverses ocasions– solament el va poder carregar. En tot cas, cal valorar com a molt meritori l'exercici de la colla mallorquina. Van completar el cartell de la diada els Al·lots de Llevant (una formació que pot presumir de ser la primera i fins ara única colla balear que llueix en el seu palmarès el 4 de 8), que van tenir en el 4 de 7 amb l'agulla el seu millor castell. El 30 d'octubre els Al·lots celebraran la seva diada a Manacor.


La

jornada


Dissabte, 9 d'octubre


17 d'octubre


El Vendrell


13.00 Plaça vella


Joves Xiquets de Valls
Jove Xiquets de Tarragona
Nens del Vendrell


17 d'octubre


Barcelona


12.00 plaça BoneT i Muixí, Sants


Castellers de Sants
Capgrossos de Mataró
Minyons de Terrassa

Minyons de Terrassa:

2/8f, 3/9f, 4/8, 8P/4

Castellers de Mallorca:

5/7, 2/7(c), 4/7a, vano de 5
Al·lots de Llevant:
4/7a, 4/7, 3/7, P/5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.