Societat

Aiguats superats

Els bombers van haver de fer quasi 400 sortides a tot Catalunya

El Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Maresme i l'Anoia, les zones més afectades

Protecció Civil avisa del temporal al litoral

Les intenses pluges que van caure dissabte a la nit i tot diumenge a Catalunya, sobretot a les comarques del Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Maresme i l'Anoia, van desbordar els bombers, que van acabar fent 385 sortides. La majoria dels serveis els van fer de la mitjanit de dissabte fins ahir al migdia. El Baix Llobregat, amb 171 sortides, i el Vallès Occidental, amb 132, van ser les comarques on els bombers van tenir més feina.

La gran majoria dels avisos van ser per inundacions de plantes baixes, soterranis i passos amb desnivell; retirar branques d'arbre; netejar vies afectades; revisar elements estructurals en immobles i ajudar conductors que s'havien quedat atrapats als seus vehicles. En cap cas hi va haver desgràcies personals.

Les incidències més greus van ser el desallotjament parcial de l'hospital de Martorell i la caiguda d'un mur al mòdul de dones de la presó de Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat.

Les pluges també van fer desbordar el riu Anoia a la matinada a Martorell. I el desembassament sense control del pantà de Foix va generar algunes inundacions menors als baixos d'alguns immobles de Cubelles, al Garraf.

El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, va alertar que, un cop superat l'inici del temporal, ara la principal preocupació és l'augment dels cabals dels rius i les rieres i l'estat del mar, de manera que va mantenir la recomanació de tenir molta prudència en les activitats a l'aire lliure.

A l'espera que les carreteres i els serveis tornin a la normalitat, el Servei Meteorològic no preveu més aiguats com els de dissabte a la nit ni ahir diumenge, ni tan sols a Girona, on en un primer moment es preveia que n'hi podria haver. L'alerta es trasllada avui al mar, en especial a l'Alt i el Baix Empordà, on hi poden haver onades de fins a cinc metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona