la contra

Veus pel Nepal

El CEIP Lola Anglada de Tiana col·labora amb un CD en un projecte solidari

un cd solidari. El disc compacte que inclou la cançó tradicional tianenca Colom Bailà cantada pels alumnes del CEIP Lola Anglada, es ven al preu de 10 euros. Tots els diners recaptats es destinaran a projectes de la fundació Vicki Sherpa EduQual.

Els alumnes de l'escola d'educació infantil i primària Lola Anglada del municipi de Tiana han recuperat en un CD una cançó popular tianenca, d'aquelles que els pares acostumen a passar als fills amb més sentiment que rigor, sent conscients que transmeten quelcom més que un bocí de cultura local. Aquesta vegada, però, la cançó ha trencat la barrera familiar i s'ha ficat a les aules de tots els grups de l'escola per contribuir en un projecte amb fins solidaris i pedagògics. Colom Bailà, cançó tradicional del carnaval tianenc i llegat cultural en moltes llars del poble, clou un disc que el CEIP ha enregistrat per col·laborar en una iniciativa educativa impulsada al Nepal per la fundació Vicki Sherpa EduQual.

El camí fins arribar al disc es va iniciar fa un parell d'anys, quan una representant de l'entitat va oferir una xerrada informativa a la biblioteca de Tiana. «La fundació va venir a Tiana per fer difusió de la tasca que estava realitzant», expliquen Núria Minoves, directora del CEIP Lola Anglada, i Sílvia Sancho, treballadora del centre i coimpulsora d'aquest nou CD. Durant els següents mesos es va forjar la idea i es va començar a consolidar el vincle amb l'entitat, que ha donat el resultat d'aquest àlbum titulat Cantar per ajudar.

L'entitat treballa al Nepal, on desenvolupa projectes relacionats amb el món de l'educació, com són la creació d'espais i la formació de professorat. «Per llançar-nos a aquest projecte hem valorat molt els objectius de la fundació i el que podia aportar a la nostra escola i als alumnes», diu Minoves.

El CD inclou una dotzena de cançons populars catalanes i d'altres països del món –a més de la tianenca Colom Bailà– que han estat cantades pels mateixos alumnes del centre. En total, hi han participat 429 estudiants. Els professors de música d'aquesta escola tianenca han portat la batuta i han dirigit aquesta gran orquestra de petites veus. «M'esperava que seria més difícil, però ni amb els més petits vam haver de repetir gaires vegades», recorda amb un somriure Carles Fibla, professor de música del centre. Fins i tot les caràtules del disc han estat obra de dos alumnes. A més dels estudiants i del personal docent, el disc ha tingut la col·laboració dels músics Joan Aymerich (badaloní) i Jeroni Castellà (tianenc).

Des de la diada de Sant Jordi, aquest «tresor educatiu» es pot adquirir al preu de 10 euros a l'escola de Tiana. La intenció dels professors del centre és aprofitar trobades que es facin al poble, com la mostra d'entitats, o les jornades de portes obertes –el proper 5 de juny el CEIP celebra el Dia de la Primavera– per donar-lo a conèixer entre els ciutadans i vendre'l. També estan intentant posar-lo a la venda en alguna botiga del poble. Tots els diners que es recaptin amb la venda d'aquest material aniran a parar als projectes educatius que la fundació Vicki Sherpa EduQual té en marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt