Societat

El Síndic situa sota sospita les inspeccions a l'antic Bailèn 22

Un informe de Ribó recull que la Guàrdia Urbana deia haver rebut ordres de no inspeccionar el local el 2009

El regidor de l'Eixample nega haver estat “tolerant” amb el negoci i posa de prova els expedients oberts

Ribó encara espera saber si hi havia ordre o no d'inspeccionar-lo

“L'informe de la Guàrdia Urbana, pel que fa a les comprovacions sobre l'activitat exercida, diu textualment que «en compliment d'instruccions rebudes a la unitat de la Guàrdia Urbana, no s'hi ha efectuat cap inspecció administrativa per part dels nostres agents»”. Això ho recull un informe del Síndic de Greuges, fet l'octubre del 2009, arran de les denúncies dels veïns sobre l'antic Bailèn 22, contra el qual ja fa més de 10 anys que batallen. En aquell moment, el local ja no era Bailèn 22 –el prostíbul s'havia tancat– i s'havia obert un nou negoci, el Lotus Theater, que havia de funcionar com a cafè-teatre. Ara bé, els veïns havien denunciat –també davant del Síndic– que el local funcionava, en realitat, com a discoteca.

Arran d'aquestes denúncies, a la tardor del 2009 el Síndic Rafael Ribó demana conèixer “la relació dels dies i les hores en què els serveis d'inspecció i de la Guàrdia Urbana havien fet les inspeccions” que havien de verificar que l'activitat era de cafè-teatre i no de discoteca. I és aquí quan el Síndic rep l'informe de la Guàrdia Urbana amb aquesta sorprenent resposta. Davant d'això, el Síndic s'adreça de nou a l'Ajuntament per saber els motius pels quals “en contra del que vaig demanar, ordena expressament a la unitat que no realitzi inspeccions per comprovar l'activitat exercida”, apunta Ribó. Un any després, segons fonts de l'oficina del Síndic, Ribó no ha rebut resposta de l'Ajuntament, tot i haver-li reiterat la demanda.

Davant de la reobertura imminent del local, ara com a Cabaret Berlín, els veïns van fer públics els elements d'aquest informe. Veuen una mà fosca al darrere de Bailèn 22, que vinculen amb els tentacles de l'alt funcionari municipal imputat, Helio Lozano. Per això, i perquè creuen que el consistori ha estat massa lax, creuen que el local no s'ha fet tancar, tal com ells demanaven.

L'Ajuntament es va defensar d'aquestes acusacions dient que no havia estat “ni tolerant ni inactiu amb Bailèn 22”. Sense referir-se explícitament ni al Síndic ni als veïns, el regidor de l'Eixample, Ramon Nicolau, va assegurar que havien exercit “un control constant” sobre el local. Va recordar que des del 1998 s'havien obert 11 expedients incoats i dos expedients sancionadors. Tots aquests expedients s'han obert a la mateixa empresa, Promociones Pendis 97 SL, a pesar dels canvis que hi ha hagut al capdavant del negoci. A la informació dels expedients oberts facilitada per l'Ajuntament, el 2009 no hi figura cap inspecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.