JUNEDA
Tasta-ho! tanca amb gran èxit d'assistència
Unes 10.000 persones han acudit al certamen, que s'ha ampliat a dos dies i ara busca atraure més professionals
Més de 10.000 persones han participat a la segona edició de Fira Tasta-ho! de Juneda que s'ha celebrat aquest cap de setmana. Els visitants han gaudit d'una vintena d'actes i activitats relacionades amb la gastronomia, la promoció de la cuina tradicional i els productes de la terra de Lleida i l'alimentació saludable que s'han dut a terme al poliesportiu municipal.
Així, els assistents han pogut degustar els plats estands de la fira d'empreses locals i de Lleida i assistir a la conferència de Slow Food Alimentació saludable per una millor qualitat; a les demostracions culinàries de cuiners professionals, així com tastos de cafè i vins. També el més petits han gaudit de la fira ja que, aquest matí, han participat al taller de panellets.
Una de les activitats que ha aixecat més expectació ha estat el concurs de cuiners no professionals. Vint persones hi han participats, presentant una trentena de plats elaborats amb receptes tradicionals i plats de temporada. En aquesta segona edició, les guanyadores han estat Josefa Sabaté, Pilar Mulero i Anna Sans. L'objectiu és preservar la cuina tradicional i l'ús de productes lleidatans. Les millor receptes quedaran recollides en un llibre.
El regidor de Cultura i Festes i director de la Fira, Josep Ma. Gelonch, s'ha mostrat molt satisfet del nivell de participació i ha explicat: “La fira continuarà sent de dos dies i mantindrem l'ampliació d'espai, però ens plantejarem dedicar una jornada als professionals de la restauració i una altra amb activitats més de caire familiar”.