MONT-ROIG DEL CAMP (Baix Camp)
IX Diada de l'Oli Nou
Oli nou i truites
Quan tot just fa uns dies que ha començat la collita, la Cooperativa de Mont-roig presenta l'oli nou amb una proposta diferent: una degustació de truites tradicionals i artístiques del cuiner Joan Antoni Miró. L'autor del llibre L'art de fer truites prepararà 700 racions de truites variades i, a més, en cuinarà d'altres davant el públic. Aquells que comprin cinc litres d'oli rebran un tiquet per esmorzar i un altre tiquet per a un tast de truita (fins que s'acabin les racions). Els assistents també podran optar per comprar directament els tiquets.
I és que, com és tradicional, l'oli nou es podrà degustar en un esmorzar de pa torrat i tall a la brasa. Durant la diada també se celebrarà un campionat de botifarra i un concurs d'allioli. A més, tothom que ho desitgi podrà visitar les instal·lacions de la cooperativa
La collita
“La collita d'enguany serà un 15% menor que la de 2009, que va ser bona”, calcula el gerent de la Cooperativa de Mont-roig, Joan M. Llatser. Aquesta cooperativa elabora oli d'olives arbequines que es comercialitza dins la DO protegida Siurana.