XXIII Festa del Vi de Gandesa
Es reinventa i bat rècords
El dinar popular de la clotxa tanca una fira amb rècord de participació
Les novetats introduïdes en la 23ena edició ajuden a fer un salt qualitatiu
Gandesa s'ha erigit aquest cap de setmana en la capital catalana del vi, amb la celebració de la 23ena edició de la Festa del Vi. El dinar popular de la clotxa (àpat de la regió de l'Ebre que consisteix en un pa buidat i omplert d'arengades cebes, tomàquets i alls escalivats) va clausurar ahir una nova Festa del Vi, que enguany ha optat per introduir novetats importants que han ajudat a fer un salt qualitat en el seu objectiu de promocionar els vins de la denominació d'origen (DO) Terra Alta.
Així, la comissió organitzadora va traslladar els 21 cellers participants sota una carpa d'uns 550 m2, decisió aplaudida per tothom i que, a més, va salvaguardar la mostra de possibles inclemències del temps. La primera nit de les Garnatxes Blanques, celebrada divendres al celler modernista del municipi, va suposar un èxit de participació, amb més de 300 assistents que van poder degustar diferents vins d'aquesta varietat tradicional de la Terra Alta. Demà també se celebrarà una jornada professional que ja compta amb més de 100 acreditats.
Unes novetats que han suposat rècord absolut d'assistents, la majoria provinents d'altres comarques de Catalunya i també del nord de Castelló i el Baix Aragó. Segons els organitzadors, es podrien haver venut més de 1.500 tiquets –amb cinc degustacions cadascun–, quasi el doble que l'any passat. “Creiem que l'hem encertat, amb aquest canvi de format, i que hem de seguir pel camí que portem”, va dir el president del Consell Regulador de la DO Terra Alta, Jaume Descarrega. En aquest sentit, el secretari del consell regulador, Jaume Martí, creu que s'ha d'aconseguir una promoció total de la comarca, amb la implicació del sector de l'hoteleria i la restauració. “Hem de treure el màxim profit i promoure l'excel·lència a tots els àmbits”, va concloure.