Societat

“Les famílies d'acollida són una inversió de futur”

El Jaume i la Cèlia viuen a Vimbodí i Poblet amb els dos germans d'11 i 14 anys d'un acolliment permanent i, amb caràcter d'urgència, un nadó de deu mesos

Els tres fills que tenen acollits a casa seva el Jaume i la Cèlia de Vimbodí i Poblet, són dos germans d'11 i 14 anys –que fa nou anys que viuen amb ells, des que tenien 2 i 5 anys, respectivament–, un acolliment permanent que van pactar aleshores i que estan tirant endavant aconseguint que arribin a la majoria d'edat en un nucli familiar propici “i que és positiu per al desenvolupament emocional, tal com s'ha demostrat científicament”, indica el Jaume, que considera que, a més de ser una experiència positiva –que comparteixen amb els seus tres fills biològics–, “l'acolliment familiar és una inversió de futur”.

Un cop s'han fet grans els dos infants acollits, la Cèlia, que disposava de més temps per tenir cura d'un nadó, va voler, fa cinc anys, practicar l'acolliment familiar d'urgència. Des d'aleshores ha tingut cinc nadons en acollida, el darrer té deu mesos i se'n van encarregar a primers d'any, quan només tenia deu dies de vida. L'anterior va ser una nena que va estar amb ells 27 mesos; “quan marxen et mentalitzes que has fet tot el que podies fer per aquesta criatura que guanyen uns pares en adopció”, explica la Cèlia. El període més curt d'acollida d'un nadó ha estat de 50 dies. Com a qualsevol altra família acollidora, la Cèlia i el Jaume expliquen: “Voldríem que no hi hagués cap menor en un centre d'acollida” i que “com a fills de l'administració que són, tinguessin més preferències per accedir a una plaça escolar o disposar de medicaments gratuïts”.

LA FRASE

Voldríem que no hi hagués cap menor en un centre d'acollida i que tinguessin més preferències
CÈLIA POBLET
membre família d'acollida


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.