Societat

Expoebre planta cara a la crisi

L'Ajuntament i la Generalitat signen a la fira el conveni per implantar la fibra òptica a Tortosa

L'Expoebre d'enguany, la tercera que té lloc al pavelló firal de Remolins, arriba marcada per la crisi econòmica i per l'esforç que ha fet Fira de Tortosa per retenir les empreses i frenar el descens previst en el nombre d'expositors. Així, mentre altres fires nacionals han experimentat davallades de fins al 40%, la fira multisectorial de les Terres de l'Ebre va obrir ahir les portes amb un descens del 10%. En aquest sentit, Fira de Tortosa ha aplicat un pla de xoc per garantir la presència d'expositors i també l'afluència de públic, com la bonificació que incorpora la inscripció, i que inclou l'assegurança i el consum elèctric; el fraccionament del pagament dels estands; la gratuïtat de l'entrada fins als 11 anys, i l'accés gratuït durant el matí de demà dissabte, quan hi haurà una jornada de portes obertes a la fira.

Presència institucional

L'encarregat d'inaugurar la 65a edició d'Expoebre, ahir al vespre, va ser el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch. De fet, la presència de la Generalitat és enguany força elevada a la fira, ja que l'Expoebre té un total de set estands del govern. És el primer cop que la Generalitat reuneix a la fira tortosina els estands de set departaments, a més de l'exposició titulada Per les Terres de l'Ebre, en què explica els nous projectes i les noves infraestructures del territori. Així, a la mostra es poden veure les maquetes del nou edifici de les delegacions de la Generalitat a Tortosa, així com la del futur campus de la URV i la del pont que unirà Deltebre i Sant Jaume d'Enveja. En concret, l'espai de la Generalitat inclou els estands de l'Agència Catalana del Consum, del Departament de Governació i Administracions Públiques, de l'Institut Català del Sòl, del Departament d'Educació, de la Promotora d'Exportacions Catalanes (Prodeca), del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, del Departament de Treball, i de la Gastroteca. Per la seua banda, també cal destacar altres institucions presents a la fira, com l'Ajuntament de Tortosa –amb un estand que explica els avenços en l'execució del pla integral del nucli antic (Pincat), o la Festa del Renaixement–, el Consell Comarcal del Baix Ebre o la Diputació de Tarragona.

«La cohesió territorial del segle XXI»

GUSTAU MORENO

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, van signar ahir el conveni que permetrà l'arribada de la fibra òptica al municipi. Bosch va recordar que les infraestructures de telecomunicacions d'alta capacitat són vitals per garantir la cohesió territorial al segle XXI, i va explicar que el projecte de Tortosa ha nascut per la necessitat de connectar el nou campus de la URV a l'anella científica. Per fer-ho, es construiran gairebé 20.000 metres nous de xarxa de fibra òptica, que se sumaran als 2.700 metres que tindrà la xarxa municipal de Tortosa. A més, el projecte ha de permetre connectar més de 40 edificis públics i seus institucionals, com els jutjats, el pavelló firal, la UOC, la Cambra de Comerç, la UNED, Correus, la caserna regional dels Mossos, la biblioteca o els instituts, així com l'Ajuntament de Roquetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona
transports

15 milions i dos mesos de talls per arreglar el robatori de coure

barcelona
societat

Detinguts tres homes que cultivaven més de 3.100 plantes de marihuana a Tivissa

Barcelona

Condemnen els membres d’una xarxa de prostitució a diverses penes presó

barcelona
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona
societat

Detenen un home a Vic per la mort de la seva parella, desapareguda des d’abril

barcelona