Societat

Montilla vol ara que el metro obri tota la nit dels divendres

El candidat del PSC es compromet davant les Joventuts Socialistes a impulsar la mesura si és reelegit

El líder socialista assegura que el govern ha destinat “deu vegades” més recursos a l'ocupació juvenil que CiU

El candidat del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya, José Montilla, ha anunciat que, si és reelegit president de la Generalitat, estendrà l'horari del metro a tota la nit de divendres, com ja es va fer a inicis de legislatura amb les nits de dissabte.

El líder dels socialistes catalans ha fet aquesta proposta electoral en un acte al barri del Carmel de Barcelona amb les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC), que havien demanat que aquesta mesura fos inclosa al programa electoral de la formació. Montilla ha recordat que ja va ser la JSC qui fa quatre anys va plantejar l'obertura d'aquest transport públic les nits de dissabte.

El president català ha assegurat que la decisió d'obrir el metro els dissabtes a la nit, ha tingut un “resultat immillorable”. En aquest sentit, ha explicat que amb l'ampliació de l'horari ha beneficiat a 3,4 milions de passatgers des que es va posar en marxa, “més d'un milió a l'any”, ha precisat. A més, ha assenyalat que la mesura ha contribuït a reduir els accidents de trànsit a la nit amb joves implicats. Per això, els socialistes calculen que aquesta mesura suposarà “un milió menys de riscos de riscos pels desplaçaments en cotxe i moto”.

Un dia després d'aprovar un programa de 20 milions d'euros per ajudar als joves que ni estudien ni treballen, Montilla ha assegurat que el govern ha destinat “deu vegades més a aquestes polítiques d'ocupació juvenil que la darrera legislatura de CiU”. Tot i això, s'ha mostrat “preocupat” per les dades d'atur juvenil. En aquest sentit, ha defensat que la mesura vol garantir “que cap jove menor de 30 anys estigui a l'atur durant menys de sis mesos, sense tenir possibilitat de formar-se” i s'ha mostrat convençut que la mesura tindrà “un efecte positiu en termes de cohesió social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Quatre morts i una vintena de ferits a Palma en enfonsar-se part d’un restaurant

barcelona

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs