El Punt Casteller

Escalfament a Granollers

El triplet màgic és l'objectiu dels Minyons una setmana abans de la seva diada

Els Minyons de Terrassa són l'única colla de les capdavanteres que encara està en dansa. I de quina manera, perquè de fet són a les portes del moment més important de la temporada. En la seva diada, que se celebrarà diumenge de la setmana que ve, tenen previstos com a mínim el dos de nou i el colossal tres de deu amb folre i manilles, un castell que tan sols ells han estat capaços de descarregar. Per tal d'afrontar-lo amb el màxim de garanties possibles, els malves han de fer un esprint final durant els deu dies que queden fins a la seva diada.

En aquest esprint s'emmarca la diada dels Xics de Granollers d'aquest diumenge. Volen continuar-hi rodant el tres de nou, que en tota la temporada ja han assolit fins a quinze vegades, i afegir-hi el quatre de nou, que enguany no han freqüentat tant. Un cinc de vuit renovat que no descarten convertir en el cinc de nou seria el seu tercer castell.

Els amfitrions de la diada, els Xics de Granollers, tenen com a repte tancar temporada amb el quatre de vuit. El van intentar sense èxit l'11 de setembre, i des de llavors no han deixat de treballar per aconseguir-lo. L'acompanyarien amb el cinc de set i el quatre amb el pilar.

A plaça també hi seran uns Castellers de la Vila de Gràcia que aquesta temporada han consolidat el dos de set i el quatre de vuit. No descarten portar-hi el tres de vuit, que encara no han descarregat mai.

No gaire lluny, a Sant Cugat, també hi haurà castells de vuit. La colla local, acompanyada pels Castellers de Sants i els de Lleida, vol recuperar el quatre de vuit que tan sols han carregat una vegada, fa tres anys.

Tres colles a Vilafranca

Diumenge al migdia, a la diada dels Tirallongues de Manresa, una nova colla farà la seva primera actuació. És la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, que porta la camisa blau cel i que té com a cap de colla Albert Hill. La Jove tenia previst presentar-se a casa diumenge passat, però finalment van desestimar-ho. S'havien autoimposat la clàssica de set com a programa mínim per actuar a la plaça dita més castellera, i com que no hi tenien prou garanties, van decidir ajornar la presentació a Vilafranca fins a principi de la temporada que ve. Finalment, doncs, s'estrenaran a Manresa, probablement amb castells de sis.

Granollers (Vallès Oriental)
Diumenge 14 a les 12 h, a la plaça de la Porxada, diada dels Xics de Granollers, amb els Castellers de la Vila de Gràcia i els Minyons de Terrassa.
Sant Cugat (Vallès Occ.)
Diumenge 14 a les 12 h, a la plaça d'Octavià, diada dels Castellers de Sant Cugat, amb els Castellers de Lleida i els Castellers de Sants.
Barcelona (Barcelonès)
Diumenge 14 a les 12 h, a la plaça Valentí Almirall, actuació dels Al·lots de Llevant, els Castellers de Barcelona i els Castellers d'Esplugues.
Vilanova i la Geltrú (Garraf)
Diumenge 14 a les 12.30 h, a la plaça de la Vila, diada dels Bordegassos de Vilanova, amb els Minyons de l'Arboç.
Manresa (Bages)
Diumenge 14 a les 12 h, a la plaça de Crist Rei, actuació dels Tirallongues de Manresa, la Jove Xiquets de Vilafranca i els Castellers del Riberal.
Caldes de Montbui (Vallès Or.)
Diumenge 14 a les 12 h, a la plaça Moreu, actuació dels Castellers de Caldes, els Sagals d'Osona i els Xicots de Vilafranca.
XIULETS

Amb poc glamur

Tenir polos, dessuadores i folres polars amb els colors i el logotip d'una colla és una bona iniciativa per promocionar-la en determinats contextos. Ara bé, potser no és una indumentària gaire adequada per anar a veure castells un diumenge al migdia, on alguns grups d'aficionats semblen més un club esportiu, i encara menys per assistir a actes protocol·laris. O és que s'imaginen Guardiola a la plaça de Sant Jaume amb el xandall blaugrana?

L'ANÈCDOTA

Castells en 3D

Gairebé com en directe, i des d'uns angles de visió privilegiats. Així és com es podrà veure el reportatge del Concurs de Castells que TV3 va enregistrar en tres dimensions. Dissabte passat, els assistents al sopar d'entrega de premis del Concurs en van poder fer un primer tastet, en una mostra d'uns quinze minuts de durada.

APLAUDIMENTS

Altafulla, de set i mig

És un dels municipis més petits amb colla pròpia, i pot estar-ne ben orgullós. Els Castellers d'Altafulla, que fins l'any passat no havien aconseguit passar dels castells bàsics de set, han estrenat enguany tres castells de la gamma alta de set: el quatre i el tres amb el pilar i el cinc. Diumenge van aconseguir la millor actuació de la seva història descarregant-los tots tres. Bona feina!

Plegant veles

Pràcticament totes les colles de l'àrea tradicional, i també algunes de més al nord, ja han abaixat la persiana fins a la temporada que ve, de manera que el rànquing comença a ser definitiu. D'entre les colles capdavanteres, només els Capgrossos han sumat un grapadet de punts aquesta setmana: les sis primeres posicions ja estan sentenciades.

De la resta del top15, només dues colles tenen la possibilitat d'acabar pujant algun graó més. La primera són els Castellers de Barcelona, que han sumat punts aquesta setmana gràcies a una clàssica de vuit. Ja són a tocar dels lleidatans, i encara tenen dues actuacions, entre altres la diada dels Minyons de Terrassa. L'altra colla amb possibilitats de pujar són els Castellers de la Vila de Gràcia. En una temporada en què han apujat el llistó carregant el seu primer tres de vuit, podrien mirar de descarregar-lo en les dues actuacions que els queden, i aconseguir una meritòria onzena posició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Taula Eix Pere IV: deu anys de lluita urbanística i social

Barcelona
MEDI AMBIENT

L’escola Marià Cubí de Malgrat, referent d’innovació energètica

Malgrat de Mar
cadaqués

El nou contracte de deixalles es comença a aplicar, si bé serà lent

cadaqués
SOCIETAT

Mataró homenatja Joaquim Arenas, impulsor de la immersió lingüística

Mataró
ADMINISTRACIONS

Judith Ibáñez serà distingida amb la medalla d’or de Cornellà

Cornellà DE LLOBREGAT
ADMINISTRACIONS

La seu de la Diputació a les Terres de l’Ebre, a ple rendiment

Tortosa
societat

La Copa Amèrica ja té el seu propi Pla de Mobilitat

Barcelona
JUDICIAL

Pla de mobilitat a la Barceloneta per la copa Amèrica de vela

Girona
INFRAESTRUCTURES

Afectacions a la mobilitat a l’entorn de la Plaça Espanya per les obres a l’L8

Barcelona