Societat

turisme

Un 8% més d'usuaris del GR-175

Els consells de la Conca, Alt Camp i Urgell creen una comissió per millorar el traçat de la Ruta del Cister

El sender de gran recorregut 175 correspon a la Ruta del Cister, un itinerari que es pot fer a peu o en bicicleta, de 105 quilòmetres. La ruta uneix els tres monestirs cistercencs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

Pel fet que pertany a tres comarques, des de fa alguns anys els responsables tècnics i polítics dels consells comarcal de la Conca de Barberà, l'Urgell i l'Alt Camp treballen conjuntament en la promoció, senyalització i manteniment d'aquest sender. No obstant això, ahir es va formalitzar aquest treball amb la signatura d'un conveni per crear un marc estable de relacions. A més dels tres organismes, s'hi incorpora el centre excursionista La Xiruca Foradada, del Pla de Santa Maria, que s'encarregarà de fer el seguiment de les condicions del GR-175, de fer propostes de millora i de les reparacions. També en formarà part el paratge natural d'interès natural de Poblet. La comissió també valorarà la proposta de pressupost anual, vetllarà per la conservació de la ruta i estudiarà les queixes dels usuaris.

El senderisme creix a Catalunya, i el GR-175 no n'és l'excepció. Mitjançant uns ecocomptadors, els responsables de la ruta han fet el seguiment del nombre d'usuaris des del 2008. Segons les dades recollides, des del gener fins a l'octubre d'aquest any, el nombre de caminants i ciclistes es va incrementar en un 8%. Així, 6.540 persones van fer la ruta a peu i 1.756, en bicicleta de muntanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA