Societat

43 detinguts en dues operacions contra el robatori de coure i metall

Entre els detinguts hi figuren els responsables de quatre deixalleries de l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Sabadell i Sant Feliu de Llobregat

El grup tenia la capacitat d'emmagatzemar i mobilitzar material robat en funció de la seva cotització a borsa

  • Imatge d'una deixalleria LLUÍS SERRAT.
  • Video: Operació contra els lladres de coure

Els Mossos d'Esquadra han detingut 43 persones en dues operacions contra el robatori de metall (coure, llautó, acer), entre els quals figuren els responsables de quatre deixalleries de l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Sabadell i Sant Feliu de Llobregat, segons ha informat la policia catalana.

Les investigacions, va començar a l'agost amb l'objectiu de detectar i frenar el robatori de metall, identificant deixalleries on es ven metall robat i determinant-ne el grau de participació.

Els Mossos van detectar a l'Hospitalet una deixalleria il·legal que presumptament movia grans quantitats de material robat.

La investigació va permetre detenir els responsables d'aquesta deixalleria de l'Hospitalet i una altra de Molins de Rei que compraven, venien i fonien material robat, així com els presumptes lladres.

Aquest grup estava especialitzat en el robatori en empreses i actuaven amb informació prèvia i privilegiada que els investigadors consideren que podria venir de l'entorn de les deixalleries.

El total de material robat supera els cinc milions d'euros, en un grup que també utilitzava menors per a la comissió dels robatoris.

Els 23 detinguts en aquesta operació són multireincidents, ja que entre totes sumen gairebé 200 arrestos, i la policia no descarta més detencions.

En un altre operació encetada a l'octubre els Mossos van detenir 20 persones més i va imputar-ne sis més, als quals s'acusa de robatori, simulació de delicte, furt i falsedat documental, a més de receptació i furt d'ús de vehicle.

Els Mossos donen per desarticulat el grup amb els 20 arrestos, i la investigació ha determinat que un dels canals de sortida del material portava fins a Holanda, i des d'allà a països asiàtics. El grup tenia la capacitat d'emmagatzemar i mobilitzar material robat en funció de la seva cotització a borsa.

La policia no descarta que es produeixin més detencions, i el jutge ha decretat l'ingrés a la presó d'un dels arrestats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA
societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat