Societat

castells

Triplet màgic... i a punt

Els Minyons de Terrassa descarreguen dos castells de nou a Granollers i ja pensen en el tres de deu

Gràcia aconsegueix la primera clàssica de vuit i els Xics descarreguen el quatre

Si l'actuació dels Minyons a Granollers havia de servir per mesurar les forces amb vista a la seva diada, els malves van mostrar un bon estat de salut. I el necessitaran encara més bo si finalment porten a plaça tots els seus objectius: tres de deu, dos de nou i cinc de nou. Ahir, de moment, van descarregar el tres i el quatre de nou i el cinc de vuit, la millor actuació que s'ha fet mai a la capital del Vallès Oriental. Això sí, el triplet no va ser regalat. El castell que probablement va acaparar més mirades, el tres de nou, va ser el primer que van enlairar. Una mica més mogut que habitualment, però amb millors mides, el van completar sense complicacions. A la segona ronda una mala quadratura els va fer desmuntar el quatre de nou amb els sisens col·locats. En la repetició, les mides no eren pas més bones, però el castell va tirar amunt i, un cop carregat, van tenir més problemes. Un gran treball dels quarts va permetre salvar una llenya que semblava imminent.

Salvat aquest escull, encara quedava un altre repte. El cinc de vuit sortia al carrer després de gairebé dos mesos i una profunda renovació pensant en el cinc de nou. Tot i que es va coronar amb molta calma, després de l'aleta es va tornar a complicar una mica, però el van completar sense que arribés a perillar.

Als Minyons, que ja han fet grans proves de tres de deu (fins a quints) i de cinc de nou (fins a sisens) els queda ara una setmana intensa per acabar de confirmar un programa espectacular. La diada de vigília, dissabte vinent, serà l'última prova de foc.

Xics i Gràcia, més amunt

El premi, però, no va ser només per als malves. Els amfitrions, els Xics de Granollers, i els Castellers de la Vila de Gràcia van sortir eufòrics de plaça. Els primers perquè aconseguien la millor actuació de la temporada, i els segons perquè completaven el primer tres de vuit.

El repte dels Xics era descarregar un quatre de vuit que aquesta temporada havien intentat un cop sense èxit. Ahir, però, el carro gros no va oferir resistència i el van assolir amb força tranquil·litat. El cinc de set i el quatre de set amb el pilar van arrodonir la seva diada. Els que segurament recordaran més dolçament l'actuació són els graciencs. Després de descarregar amb comoditat el quatre de vuit, afrontaven per segon cop en la seva història el tres. El primer l'havien carregat enguany per la Mercè, però ahir ningú no es va posar nerviós i no van patir gens per completar-lo. Amb el dos de set i crits de “dos de vuit!” tancaven la millor actuació de la seva història.

LA XIFRA

11
anys
feia que Granollers no veia el quatre de nou amb folre. El primer, i únic fins ahir, l'havien fet també els Minyons l'any 1999.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La unitat d’hospitalització a domicili del Trueta arriba als 200 pacients atesos en els set mesos

GIRONA

Augment de les franges de protecció d’incendis i del pressupost a Sant Cugat

Sant cugat del Vallès

La Societat Cercle Calongí celebra el seu centenari

CALONGE i ST. ANTONI

La sequera afecta 66.500 hectàrees de boscos, el doble que les del 2022

BRUNYOLA
enogastronomia

Els millors vermuts semidolç i semisec del món són de Lleida

Lleida

Girona fa un pas més per eliminar la simbologia franquista de la via pública

GIRONA
societat

El Fons Català de Cooperació explora vies de finançament europeu al Senegal

Barcelona

Els Mossos van suspendre un any un agent per col·laborar amb Vox

GIRONA

Recapten 1.063 euros per a recerca sobre la malaltia de la hipomagnesèmia familiar

CASTELLBISBAL