Els expositors d'Expoebre no aconsegueixen esquivar la crisi tot i l'afluència de visitants

La 65a edició de la fira multisectorial de Tortosa tanca les portes amb un balanç marcat per la crisi econòmica

«Expoebre, igual que altres fires, no ha estat exempta de la crisi econòmica». Així ho va afirmar ahir Ferran Bel, alcalde de Tortosa. La 65a edició de la fira multisectorial de la capital del Baix Ebre va tancar portes amb un balanç positiu, però marcat per la crisi. Tot i que ahir al matí encara no es van facilitar dades concretes, Bel va assegurar que la crisi econòmica es va notar, sobretot, en les parades de venda directa. «Alguns expositors ens han comentat que no han assolit les vendes d'altres anys», va explicar l'alcalde. No obstant això, Bel va voler destacar que, tot i les dificultats, «Expoebre és una fira consolidada i valorem el gran esforç dels expositors per ser-hi presents un any més». Per la seua banda, el regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, va remarcar que l'afluència de visitants va ser «semblant» a les d'altres edicions, i també va destacar que la fira es va desenvolupar amb una «total normalitat». Tant Bel com Forés van voler avalar les activitats complementàries que s'estan introduint, any rere any, a la fira, i van fer una referència especial al Saló Ebreambient, que asseguren que «va endavant» i que es professionalitzarà encara més.

Dia de la Creu Roja

L'últim dia de la fira va estar dedicat a l'entitat Creu Roja. En el marc d'aquesta celebració, a l'estand d'aquesta entitat es va presentar un nou servei, el sistema intel·ligent de monitorització d'alertes personals (Simap), que permet tenir localitzades persones amb malalties degeneratives. Creu Roja i l'Associació de Familiars amb Alzheimer de les Terres de l'Ebre (Afate) han signat un conveni per la utilització del Simap.

Piraguada popular per netejar el riu

En el marc del Saló Ebreambient, l'última jornada de la fira va tenir una activitat especial –la piraguada popular– que, de fet, aquest era el tercer any consecutiu que se celebrava. Una vintena de persones van participar en l'acte, que, amb el lema «Fem un riu que riu», enguany va servir, per primer cop, per recollir la brossa fluvial que hi ha acumulada al riu Ebre. Els participants van sortir a les deu del matí des de l'embarcador de Xerta i van arribar a la una del migdia, aproximadament, a la platja fluvial de la Xiquina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Netegen la piscina de Vallparadís per arreglar les fuites del vas i repararan el paviment exterior

TERRASSA
Societat

L’Ajuntament de Badalona posa punts d’informació sobre drogues a les Festes de Maig

TURISME

Bandera blava per a 95 platges i 23 ports catalans

BARCELONA
SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA
societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona