Societat

Interior respecta la decisió de la jutge d'imputar Delta 0

El departament assegura que continuarà col·laborant amb la justícia

La conselleria recorda en un comunicat que tots els indicis apunten que el foc va ser provocat

El departament d'Interior d'Interior, Relacions Institucionals i Participació ha expressat aquesta tarda el seu respecte per la decisió de la titular del Jutjat de Gandesa d'imputar Delta 0, Carles Font, per la comissió per omissió de cinc delictes d'homicidi imprudent durant les tasques d'extinció de l'incendi d'Horta de Sant Joan. Al mateix temps, Interior ha assegurat que continuarà col·laborant amb la justícia.

En un comunicat, el departament ha recordat que segons tots els indicis, l'incendi d'Horta de Sant Joan va ser provocat “intencionadament”, presumptament per dues persones que van ser detingudes pels Mossos d'Esquadra i contra les quals la Generalitat exerceix l'acusació particular. A banda del comunicat, la conselleria ha refusat fer declaracions des que s'ha conegut la decisió de la jutgessa.

Interior també ha volgut transmetre a tot el cos de Bombers l'agraïment i el suport de la societat catalana a la seva tasca, i “encoratjar-lo a seguir treballant en totes les emergències amb professionalitat i voluntat de servei públic”.

Pel departament, la declaració del màxim comandament de l'incendi d'Horta de Sant Joan el pròxim 17 de desembre li permetrà defensar-se dels fets del qual se l'acusen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.