Societat

La contra

Il·lusió i treball en equip

Arran d'un taller d'instruments per a persones discapacitades de l'entitat montblanquina Aprodisca, sorgeix el projecte musical Aprodisca Batuka, una nova formació de batucada

Sense pretendre-ho, amb força de voluntat i amb moltes ganes, el que fa dos anys va començar com a una activitat lúdica ha acabat sent una activitat més disciplinada i ha donat origen a un conjunt de batucada a la comarca de la Conca de Barberà, Aprodisca Batuka. Es tracta del projecte social de l'entitat Aprodisca (associació pro persones amb discapacitat psíquica de la Conca de Barberà) de Montblanc, que va néixer fa dos anys, amb l'objectiu d'apropar la música i els ritmes de percussió brasilers a persones amb discapacitat psíquica i malaltia mental.

A partir d'un taller en què els participants van elaborar els seus propis instruments amb material reciclat, la il·lusió i l'interès van in crescendo i els participants aprenen a tocar cada instrument.

La iniciativa d'incloure aquesta activitat a la programació, explica Sergi Pulido, monitor del servei de teràpia ocupacional d'Aprodisca i membre de la Bandarra Street Orkestra, “ha estat molt positiva” i, segons explica, des del començament es van veure les possibilitats que hi havia. “Vam començar els tallers d'instruments amb vuit persones i se n'hi han anat afegint i ara arribem a la vintena”, cosa que, juntament amb la compra de més instruments, ha ajudat molt a millorar el projecte, batejat amb el nom d'Aprodisca Batuke. A principis d'aquest any s'ha posat en marxa el taller de ball de Carioques, en què hi prenen part uns vuit usuaris d'Aprodisca. La intenció, apunta la responsable del grup, és que amb vista a l'any vinent surtin al carrer acompanyant, en una proposta de música i ball, l'espectacle d'Aprodisca Batuka, que cada vegada estan més sol·licitats; tant, que aquest mes de desembre tenen l'agenda plena. Els primers bolos els van fer aquest estiu actuant diverses vegades a la Selva del Camp i també a la festa major de Montblanc.

El que realment importa, destaca Sergi Pulido, “és que tothom gaudeixi d'aquest projecte”i que membres del col·lectiu a la comarca puguin tenir l'experiència de formar part d'un conjunt de batucada, amb tot el que això comporta, a nivell musical i també humà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.