Societat

terrassa

Capritx confia a tenir més ressò amb l'estrella Michelin

El xef Artur Martínez reconeix que han sigut la sorpresa d'enguany i rep el guardó en “estat de xoc” i com un reconeixement al treball fet a l'“ombra”

El Cingle de Vacarisses perd la distinció que tenia des del 2004

La distinció accelera els plans per reformar el restaurant

Una barreja de satisfacció, de reconeixement i d'incertesa traspuava ahir el xef del restaurant Capritx, Artur Martínez, que la nit abans havia rebut la primera estrella de la prestigiosa Guia Michelin, una distinció a l'abast de pocs restauradors i que, de fet, és la primera que es dóna a un establiment de Terrassa. “Estic en estat de xoc”, confessava Martínez, acompanyat de la maître Sònia Hermoso, en el seu petit establiment per a 20 comensals del carrer Pare Millán, un local heretat i en el qual han treballat tres generacions des que el va obrir l'avi l'any 1952 com a típica fonda d'un barri obrer amb el nom d'El Buen Gusto.

Precisament el fet de córrer, des que va néixer el 1976, entre fogons d'una fonda familiar dóna a la seva cuina d'autor un toc tradicional avalat per un llarg currículum professional: ha treballat a la Pastisseria Murià de Terrassa (1995-1996); al restaurant Replay Cafè (1997); al restaurant Talaia Mar (1997-1998), i al restaurant Jean Luc Figueras (1998), entre altres feines d'assessor. El Capritx, com a restaurant, va néixer l'octubre del 2002 i només obria dijous, divendres i dissabte al vespre, però aviat van veure que el negoci demanava més dedicació i van obrir cada dia menys diumenges i dilluns. Una cuina basada en productes autòctons del Vallès i ecològics, que renuncia a tot allò superflu.

El telèfon no va parar de sonar durant tot el dia, amb felicitacions d'amics, de familiars, d'autoritats com l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i de companys de professió, com Carme Ruscalleda. “És una satisfacció total perquè ens ha costat molt, hem donat molt i hem rebut poc”, explicava el xef mentre assegurava que havien sigut la sorpresa d'enguany, “perquè hem treballat a l'ombra i ens coneixia poca gent”. I amb l'estrella Michelin, Martínez és conscient que ara s'obre una nova etapa “a nivell mediàtic”, confirmada pel fet que ahir ja havien augmentat les reserves de taules. Fins ara omplien l'establiment de manera “irregular”, reconeix. Per això rep la distinció amb un cert “acolloniment”, sobretot per trobar la fórmula ideal per gestionar-ho tot –actualment amb un equip de quatre persones– i tenint clar que “cal mantenir la línia que ens ha permès arribar fins aquí, sense canviar, ni augmentar preus”. Sí que haurà d'accelerar els plans per reformar el restaurant i ampliar-ne l'espai, no pas la capacitat, mentre no descarta buscar un local més cèntric, tot i que recorda amb ironia que “alguns deien que on està ubicat el restaurant mai no tindríem una estrella Michelin”.

Les claus

Estruch diu que Michelin no ha passat per El Cingle de Vacarisses

MARC CORNET

La xef executiva del restaurant El Cingle, Carme Estruch, es va mostrar “sorpresa” pel fet que l'establiment de Vacarisses perdés l'estrella de què disposava, sobretot perquè “aquest any ningú de Michelin no ha passat a fer el control”. Estruch recorda que, en ocasions anteriors, representants de la franquícia francesa havien arribat a visitar El Cingle, que disposava de la distinció des del 2004, fins a tres vegades en un any. “Sap greu, perquè sempre m'havien ensenyat que, quan fas alguna cosa malament, et renyen i et diuen per què”, va afegir la reputada xef que, després de parlar amb el establiments que s'han trobat en el mateix cas, denuncia que les estrelles s'hagin acumulat en hotels de Barcelona: “Sembla que vulguin que desaparegui la petita empresa.”

Estruch, però, també hi troba la part positiva, perquè considera que “no hi ha millor estrella que la satisfacció del client”, i perquè creu que, a partir d'ara, potser la gent no es frenarà tant a l'hora de visitar El Cingle per por a un preu massa elevat: “M'estic plantejant fer el menú de cada dia, que és de 33 euros, de dilluns a diumenge.” D'altra banda, el restaurant va celebrar dijous un sopar solidari amb Amnistia Internacional inspirat i amenitzat amb havaneres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Aprovat el pla de prevenció de drogues i addiccions

L’Hospitalet de Llobregat
ciutat del vaticà

El papa anuncia la canonització del primer ‘sant mil·lennista’

barcelona
el pasteral

Comitè d’implantació del pla d’emergència de Susqueda i el Pasteral

el pasteral
SOCIETAT

Un projecte preserva 70 varietats d’hortalisses, 380 de fruiters i 22 de vinya al Sobirà

Sort
educació

Talls de trànsit per demnar zones pacificades a l’entorn de les escoles

barcelona
societat

L’estiu de la Copa Amèrica tindrà un reforç de 600 treballadors de vigilància i manteniment

barcelona
PALAMÓS

El consistori alerta d’estafes telefòniques al municipi

PALAMÓS
GIRONA

Aturem les Guerres reclama la no militarització d’Europa

GIRONA
societat

Detenen un acusat d’agressió sexual a menors mentre intentava fugir del país

portbou