Societat

successos

Un guàrdia civil reanima un home en un gimnàs

Un agent de la Guàrdia Civil que estava fora de servei va salvar la vida d'un home que s'havia desplomat mentre corria per la cinta mecànica d'un gimnàs d'Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). El guàrdia civil, de 45 anys, i client habitual de l'establiment esportiu, va haver de practicar maniobres de reanimació cardiopulmonar perquè tornés a respirar.

Els fets van passar el 8 d'octubre, segons el que va explicar ahir l'agent de la Benemèrita, que es troba destinat al servei de sanitat de la caserna de Sant Andreu de la Barca. L'home, que estava fent carrera contínua, va tenir una sèrie de convulsions i, uns quants segons després, va perdre el coneixement. L'agent –l'única persona que estava a la mateixa sala que la víctima– va avisar la parella del director de l'establiment i després va examinar la situació de l'home, que ni respirava ni tenia pols, tot esperant que arribés l'ambulància.

Primer li va extreure la llengua perquè la víctima no s'ofegués ni li entrés l'aire als pulmons. Posteriorment li va practicar diverses maniobres de reanimació: va aplicar la respiració boca a boca i el massatge cardíac extern. Uns tres minuts després, la víctima va tornar a respirar i va tornar en si.

“He viscut situacions semblants a la feina, però en aquesta ocasió estava tot sol”, va assegurar ahir el guàrdia civil; ha pogut parlar telefònicament amb la víctima, que va estar ingressat dos dies a l'hospital de Bellvitge. L'home no ha tornat al gimnàs, ja que s'està sotmetent a proves per determinar el motiu del desmai. Per si de cas, el guàrdia civil sí que continua anant a l'establiment esportiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La Creu Roja va atendre unes 400.000 persones a Catalunya el 2023

Barcelona
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona