CENTELLES (Osona)
Fira de la Tòfona
Capital del diamant negre
La vila acull aquest cap de setmana un mercat a l'aire lliure especialitzat en el que es considera el diamant negre de la cuina catalana i internacional, la tòfona. Es tracta d'una fira selecta, artesana i d'alta qualitat, formada per unes quaranta parades gastronòmiques centrades en les diferents varietats de tòfona fresca i tractada. I tot en un escenari privilegiat, el nucli antic de Centelles, una bona oportunitat per conèixer aquesta població, que té la tòfona com a tret distintiu.
A diferència d'altres anys, aquesta tercera edició concentra totes les activitats dissabte i diumenge en lloc de tota la setmana. En aquest sentit, a banda de la mostra hi haurà, entre d'altres, demostracions de cuina en directe, presentacions de productes, tallers, xerrades i cagada de tió que tindran la tòfona com a protagonista. Així mateix, per degustar diferents plats amb aquest producte, els restaurants de la zona incorporaran als seus menús plats amb aquest fruit.