Societat

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

Els tions, protagonistes del taller contra el Pare Noel de Santa Eulàlia de Riuprimer

Santa Eulàlia de Riuprimer va organitzar el cap de setmana passat un taller d'articles de Nadal en el marc de la campanya Cagum el Pare Noel, que té com a objectiu fer front a la proliferació d'aquest personatge en detriment del tió català. Aquesta campanya, que també es durà a terme en altres municipis, va començar l'any 2001, impulsada per la Desperta, casal català de la Vall del Ges. El motiu va ser l'augment de la presència del Pare Noel com a personatge referent de les festes de Nadal, tant en la publicitat com en els mitjans de comunicació, traient protagonisme a una festa tan nostrada com la cagada del tió. L'objectiu de la campanya és, per tant, recuperar la figura del tió i donar-la a conèixer entre els més joves.

“El ressò de la campanya durant aquests anys ha donat fruit i s'ha reduït el nombre d'energúmens amb panxa grossa, barba i vestit vermell als municipis de la Vall del Ges, Osona i el Lluçanès, i fins i tot la campanya ha arribat a molts altres indrets del país. Amb això, s'ha pogut notar un augment de la presència del tió arreu. L'Ajuntament de Vic, per exemple, ja instal·la durant aquestes dates uns tions gegants arreu de la ciutat. Tot i així, encara queda molta feina per fer, i aquest és el sentit real de la campanya i de la seva expansió”, expliquen des d'Òmnium Cultural d'Osona, una de les entitats que dóna suport a la campanya.

La campanya ofereix als infants i els més grans l'oportunitat de fer-se el seu propi tió, emportar-se'l, cuidar-lo i fer-lo cagar.

Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Nil Barceló, estudiant en pràctiques de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL