Societat

El govern condemna l'assassinat de la dona de Santa Maria de Palautordera

En el comunicat, recomana a les dones que demanin “l'ajuda necessària davant qualsevol indici, senyal, sospita i primers símptomes de violència masclista”

Insisteix en què tota la societat es “posicioni de manera clara front a aquesta xacra social i mostri el rebuig social”

El govern de la Generalitat de Catalunya en funcions “condemna de forma contundent” i “expressa el seu condol “ per l'assassinat d'un dona a Santa Maria de Palautordera presumptament a mans de la seva parella, víctima de violència masclista.

En un comunicat, el govern insisteix en “recomanar a les dones que demanin l'ajuda necessària davant qualsevol indici, senyal, sospita i primers símptomes” per tal “d'evitar la normalització d'una situació que pot suposar viure sotmesa a la violència masclista”.

Tanmateix recorda l'existència, entre d'altres, de serveis especialitzats com la línia telefònica gratuïta i els serveis municipals o comarcals d'informació i atenció a les dones (SIAD).

En el mateix comunicat, insisteix en què tota la societat es “posicioni de manera clara front a aquesta xacra social i mostri el rebuig social davant de la més mínima manifestació de violència, sigui quina sigui la seva forma, verbal, física, gestual o psicològica, i en qualsevol àmbit”.

En aquest sentit, recorda que l'Institut Català de les Dones, adscrit al Departament d'Acció Social i Ciutadania, també ofereix suport als ajuntaments afectats per una situació extrema de violència masclista i posa a la seva disposició un servei d'assistència psicològica immediata i especialitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.