Societat

Medi ambient

Persones amb risc d'exclusió milloren els terrenys d'Horta

Un acord entre l'Obra Social Fundació La Caixa i la Diputació de Tarragona permet fer 25 actuacions per rehabilitar indrets del Camp i l'Ebre

En total, s'hi han invertit 2,4 milions d'euros

A través de l'aliança entre l'Obra Social Fundació La Caixa i la Diputació de Tarragona es pretén recuperar indrets abandonats del Camp i de l'Ebre; donar un impuls social i econòmic a les zones on s'actua; i fomentar la integració de 194 persones amb risc d'exclusió social. Enguany aquest col·lectiu s'ha encarregat de portar a terme la transformació de diversos espais naturals. Aquest triple focus aconseguit s'ha reflectit amb una inversió de 2,4 milions d'euros entre el 2009 i el 2010. Dels 25 projectes que s'han fet, destaca la rehabilitació de 3.000 m² afectats pel tràgic incendi d'Horta de Sant Joan del juliol del 2009. Una brigada formada per una desena persones en situació d'atur s'ha dedicat a condicionar pistes forestals, tant d'Horta com de Prat de Compte, a enretirar els arbres que havien caigut i a fer una neteja general dels boscos.

A més d'aquestes tasques, també han eliminat espècies invasores a l'espai d'interès natural de la platja de Torredembarra i Creixell. També han creat un itinerari als Ullals de Baltasar, al Parc Natural del Delta de l'Ebre. A més, han restaurat amb pedra seca els marges de camins del Baix Penedès i també han millorat senders de les muntanyes de Prades que van quedar impracticables a causa de les nevades de l'hivern. A més a més, s'ha encarregat a la Fundació Parc Tecnològic del Vi que faci un estudi perquè es donin eines als cellers perquè aquests redueixin el consum d'aigua i electricitat en la producció de vi, i per tant, disminueixin les emissions de diòxid de carboni.

LA FRASE

Hem donat feina a persones discapacitades, gent sense feina i a preses de 3r grau
Enric Dalmau
director de l'àrea de negoci de la caixa a Tarragona

LA XIFRA

194
És el nombre de ciutadans
que han estat contractats entre els anys 2009 i 2010 per recuperar espais naturals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.