Festes populars i fires

TONA (Osona)

XXXIX Pessebre Vivent

Pessebre de posar i treure

Una de les característiques principals del pessebre vivent de Tona, que aquest any celebra el 39è aniversari, és que cada any es construeix i es desmunta gairebé en la seva totalitat, de manera que la gran majoria de les escenes són fetes sempre des de zero. Això permet oferir al visitant una nova visió en cada edició. Hi prenen part unes 200 persones entre figurants i grups de treball.

Les representacions són a l'aire lliure, a la falda del castell de Tona. L'entrada s'organitza en grups acompanyats per un guia. El recorregut discorre per un seguit d'escenes en què el diàleg i el mim d'uns figurants mostren, conjuntament amb els efectes especials de llum i so, aquells fets històrics a l'entorn del naixement de Jesús. Tot el pessebre està distribuït en escenes per dins el bosc, on els arbres protegeixen el visitant del fred i a la vegada brinden un escenari idíl·lic.

Era l'any 1972 quan una colla de joves de diverses entitats del poble es van proposar de muntar un pessebre vivent. La tasca era prou agosarada ja que a Catalunya només hi havia un parell de punts de referència. De mica en mica s'ha anat consolidant fins a convertir-se en el pessebre vivent d'Osona.

25 i 26 de desembre i 1, 2, 6 i 9 de gener. A la falda del castell, des de les 18 hores. La volta al pessebre dura una hora. En acabar, pa torrat amb botifarra. Preus: de 6 a 13 anys: 3€; adults: 6€.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

Detenen dues veteranes activistes per atacar la Carta Magna

Barcelona
Afganistan

Les inundacions a Baghlan deixen uns 300 morts

Barcelona
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA