Societat

teià

El govern elimina els llums de Nadal per no endeutar-se més

Serà l'única població del Maresme que no posi la lluminària

Els comerciants ho accepten i un grup de veïns i entitats s'organitza per decorar alguns punts singulars del municipi

A dos dies de Nadal, els municipis de la comarca ja fa temps que llueixen als seus carrers la tradicional decoració nadalenca. Tots menys un. Teià, immers en una situació econòmica molt complicada a les portes d'aprovar un nou pla de sanejament, ha optat per eliminar els llums nadalencs, que els darrers anys ja havien estat més modestos del que és habitual.

L'alcalde del municipi, Josep Botey (CiU), posa èmfasi en “la necessitat d'estalviar” en tots els camps en què sigui possible. “A ningú no agrada un Nadal sense llums, però si volem que el municipi tiri endavant, hem de fer aquest tipus de sacrificis”, explica el batlle teianenc. El màxim representant del govern municipal va enviar recentment una carta oberta a la ciutadania on comunicava la mesura i demanava la col·laboració dels veïns “posant llums de Nadal als portals i finestres, i en el cas dels comerciants, engalanant els aparadors”. I, segons ha pogut saber aquest diari, un grup d'entitats podria haver assumit aquesta responsabilitat.

En els darrers dies, una quinzena d'entitats del municipi s'haurien coordinat per guarnir amb uns arbres de Nadal alguns dels espais més significatius de la vila, com ara la rotonda d'entrada al municipi o la Riera. Tot i no poder fer cap aportació econòmica, el consistori hauria ofert la col·laboració gratuïta de la brigada municipal per a la preparació d'aquesta decoració, que es pagaria exclusivament amb aportacions privades, principalment del sector comercial del municipi.

Caiguda de la inversió

En els darrers anys, els diners destinats pel consistori als llums de Nadal ja havien caigut en picat. Així, el 2007, any en què finalitzava un acord plurianual amb una empresa instal·ladora, la inversió va ser de prop de 50.000 euros. L'any següent, ja sense contracte, la xifra va caure fins als 15.000 euros i el Nadal passat, amb llums únicament a la Riera, la despesa municipal va ser de 8.500 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona