Societat

els efectes de la sentència del TS

Concentracions a Girona, Olot i Banyoles en defensa del català a l'escola

És la reacció dels ciutadans a la sentència del Tribunal Suprem

El sindicat de l'ensenyament USTEC i el consell d'estudiants de la UdG, també la rebutgen

Més de 250 persones van concentrar-se ahir a la plaça del Vi de Girona per rebutjar de manera enèrgica la sentència del Tribunal Suprem i defensar el català a l'escola. Convocada per la CUP, es van sentir proclames independentistes o lemes com ara “immersió és cohesió”.

A Olot, al voltant de 150 persones es van aplegar davant de l'ajuntament, convocades per Maulets i Òmnium Cultural. Entre els congregats hi havia dirigents i militants locals d'ERC, CiU, Solidaritat i Reagrupament. Un representant de Maulets va llegir un manifest en què es qualificava la sentència del TS d'“atac directe al poble català, la seva llengua i el seu sistema educatiu” i es feia una crida a rebel·lar-se contra la decisió de l'alt tribunal. Seguidament, una part dels concentrats van manifestar-se pel centre de la ciutat.

A Banyoles, la concentració, convocada per la CUP, va reunir –segons els organitzadors– unes 45 persones de diversos partits i entitats ciutadanes, que van cridar consignes a favor del català a l'escola. També a Blanes o Celrà, la CUP va convocar concentracions de rebuig a la sentència del Suprem.

Universitat i sindicat

El consell d'estudiants de la UdG ha decidit per unanimitat manifestar la seva oposició a la sentència del Tribunal Suprem i demana, entre altres qüestions, que es tinguin en compte els nombrosos estudis internacionals que avalen el model català d'immersió lingüística.

El sindicat USTEC-STEs ha expressat la seva “rotunda” discrepància amb la sentència, que considera “una ofensa al treball de tots i cadascun dels docents que al llarg dels anys s'han deixat la pell a l'aula”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.