Societat

Infraestructures

Darrer tram d'obres del Segarra-Garrigues

Inici de la cinquena i última fase del canal principal, amb un cost de 67 milions

Agricultura s'havia compromès a començar enguany

El 2013 estarà enllestit l'eix troncal, entre la presa de Rialb i l'Albagés

Tot el canal Segarra-Garrigues està en obres o en fase de posada en servei. Acuaebro, l'empresa pública de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), que dirigeix l'es conseller i ex alcalde de Lleida, Antoni Siurana, ha començat els treballs del cinquè i darrer tram del canal. Es tracta d'un recorregut de 22 quilòmetres que creua les Garrigues, entre Cervià de les Garrigues i l'Albagés, i que desemboca al futur embassament de cua del canal en aquesta darrera població. El 2013, si es compleixen les previsions d'Acuaebro i el Ministeri d'Agricultura, estarà enllestit i operatiu el canal principal. Aquest neix a la presa de Rialb, a Ponts (Noguera), i després de creuar la Segarra, l'Urgell, el Segrià i les Garrigues, acaba a l'Albagés. És a dir, 84,7 quilòmetres de recorregut i la possibilitat de regar 70.150 hectàrees de secà.

No obstant això, les imposicions europees per protegir determinades aus han provocat que 42.000 hectàrees estiguin sota protecció ambiental i el regadiu estigui limitat.

Del canal principal en surten molts ramals, que executa la Generalitat i que són els que faran arribar l'aigua a les finques dels pagesos.

Els dos primers trams, gairebé des de Ponts i fins a Tàrrega, estan enllestits i operatius. El tercer està executat en un 75% i el quart tram es troba al 40%, mentre que la presa d'Albagés tot just s'acaba de començar.

El cinquè i darrer tram es va adjudicar a un grup d'empreses per 67 milions d'euros i un termini de 34 mesos. Les obres inclouen tres aqüeductes i dos túnels, a més de sifons i un pas subterrani sota el TGV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.