Comença la temporada de pesca de salmònids a l'alta muntanya

Es podrà pescar a 70 zones de pesca controlada, 54 d'elles amb mort i 16 sense mort.

Per pescar a Catalunya s'ha de disposar de la preceptiva llicència de pesca i dels permisos corresponents de la zona de pesca controlada. La modalitat dels permisos és la mateixa que en anys anteriors però s'ha modificat la manera d'obtenir-los. Els permisos per pescar salmònids (truites) són permisos diaris i els dels ciprínids (carpes, barbs, bagres) poden ser diaris o anuals.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha posat a disposició dels aficionats a la pesca diverses modalitats d'obtenció dels tiquets de pesca: a través d'Internet, el telèfon d'informació de la Generalitat de Catalunya 012, de forma presencial a les seus dels Serveis Territorials i als parcs propers a les conques dels rius, als treballadors fluvials de Forestal Catalana i per mitjà de les societats que col·laboren en la gestió d'aquestes 70 zones de pesca controlada.

La temporada de pesca té com a objectiu afavorir la reproducció dels peixos, i, per tant, l'increment del nombre d'exemplars. Perquè es puguin pescar, les truites comunes hauran de fer 22 cm com l'any passat. També es potencia la pesca sense mort en determinades zones per aconseguir que n'augmenti la població.

449 denúncies als rius

AGÈNCIES

La temporada passada de pesca el cos d'Agents Rurals va interposar 449 denúncies a pescadors als rius de Lleida. D'aquestes, 114 denúncies es devien a la manca de llicència de pesca -més del doble que les 59 de l'any anterior-, 153 denúncies per manca de permís de la zona de pesca -també més del doble que les 72 de l'any 2008-, 94 per utilització d'arts o mètodes de pesca prohibits, 14 per no respectar el límit màxim de captures per pescador i dia, 12 per pescar peixos immadurs -de talla inferior a la permesa-, 12 denúncies per pescar de nit, 5 per alteració de la llera del riu o dels seus marges sense autorització, i 45 denúncies per altres motius.

El cos d'Agents Rurals té competències en la vigilància, inspecció i col·laboració amb la gestió de la pesca, així com d'investigació de les causes i dels autors dels delictes relacionats amb la conservació del riu i la protecció de la fauna. L'any 2008 les actuacions d'inspecció d'activitats de pesca de truita a la demarcació de Lleida van augmentar en més d'un 10% respecte a la temporada de pesca anterior, arribant a les 1535 inspeccions.

Pel que fa a la pesca de ciprínids (resta d'espècies pescables) es van realitzar 1635 inspeccions, és a dir un 83% més que l'any 2007. Amb vista al període hàbil de pesca en zones d'alta muntanya, el cos d'Agents Rurals ha vingut fent actuacions preventives per evitar el furtivisme abans del període permès per a aquesta activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU