Societat

El patrimoni agrícola d'Elna es veurà arreu de Catalunya

Una exposició itinerant que prepara la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana inclourà fotos de l'associació Terra dels Avis d'Elna sobre memòria rural de la plana del Rosselló

L'agricultura nord-catalana estarà representada a l'exposició El món agrari a les terres de parla catalana. Es tracta d'una exposició itinerant que prepara la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, que agrupa associacions de patrimoni i història d'arreu dels Països Catalans. Cap associació de la Catalunya del Nord no s'havia incorporat a aquesta coordinadora i amb motiu de l'exposició és l'associació Terra dels Avis d'Elna que hi aportarà una sèrie de fotos del món agrari de la Catalunya del Nord. Terra dels Avis, que té com a objectiu la salvaguarda “de la memòria agrícola i rural de la plana del Rosselló” comptarà amb la participació de l'associació Amis d'Iliberis i dels fons Michel Guisset.

Aquesta exposició itinerant s'hauria d'inaugurar durant la primavera d'enguany i recórrer tots els Països Catalans.

El projecte

El món agrari a les terres de parla catalana, impulsat per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural, pretén facilitar a la societat un coneixement històric del sector agrari des de finals del segle XIX per poder comprendre la realitat actual i entendre les polítiques agràries que en el marc europeu cal adoptar per fer possible la continuïtat del sector, amb la seguretat i la dignitat que es mereixen les persones que en formen part.

L'element bàsic del projecte comporta presentar, estructurades en diversos àmbits, imatges dels paisatges, dels conreus, de les formes de treball i de vida que s'han donat en els diversos territoris, en les distintes àrees agràries, amb la informació corresponent a cada apartat i de cada imatge. Fer comprendre que la rica varietat de conreus que s'han donat i es donen en els territoris de parla catalana ha comportat una gran diversitat de paisatges agraris, de sistemes d'adequació de la terra, d'aprofitament de l'aigua, d'utilització de tècniques, eines, estris, animals i maquinària de treball, de tinença de la propietat, d'organització social i de formes de vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat
Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell
Medi Ambient

Prova pilot al Port Olímpic per fomentar la biodiversitat del fons marí

Barcelona
societat

El govern atorga 650.000 euros a La Bressola per promoure el català a la Catalunya del Nord

barcelona
laboral

Denuncien Llansà SA a Inspecció de Treball per vulnerar el dret a la vaga

llançà
URBANISME

Adif comença les obres del pas sota la via del tren a Santa Susanna que també beneficiarà Pineda

SANTA SUSANNA

Cafès Cornellà i Zoetis guanyen els IV premis Josep Pallach

palafrugell