Societat

La Sénia

Records d'un segle

Una dotzena de senienques il·lustren un calendari editat per l'Ajuntament

Se les ha triat pel seu paper durant el segle XX

La Sénia ha editat un calendari per retre homenatge a una dotzena de dones rellevants durant el segle passat. Serveix, també, per recordar com era la vida a principis i a mitjan segle XX. Els fulls del calendari els il·lustren dones que, amb la seva feina, van deixar petjada a la Sénia. Una llevadora, una mestra, una perruquera, una estanquera, dues hostaleres i una criada són algunes de les senienques que s'homenatgen en aquest calendari.

El mes de gener recorda Alejandrina Zaragoza, que va treballar com a mestra, a més de fer classes de piano. El calendari Dones del nostre poble el tanca Pepa Antònia Lázaro, que va exercir de serventa a cases benestants i ho va combinar amb les feines del camp. Tots els mesos presenten una dona excepte l'agost, que recorda l'Agrupació Femenina del Centre Obrer i la seva implicació en la lluita per equiparar el paper de les sòcies al dels socis.

La idea del calendari va sorgir de la regidoria de Polítiques de la Dona i s'ha editat en col·laboració amb la de Cultura i el Centre d'Estudis Seniencs. Se n'han fet dos models, un per penjar a la paret, i l'altre per posar sobre la taula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.