L'Ampolla reparteix més de 2.500 quilos d'ostres

Unes 3.000 persones participen en la XIX Diada de l'Ostra

El sol intermitent i algunes gotes de pluja no van impedir que unes tres mil persones –xifra que supera l'assistència de l'edició anterior– acudissin al port pesquer de l'Ampolla a degustar l'ostra del Delta. Tot i que el barret de palla que van rebre els participants de la dinovena diada no els va ser imprescindible, ja que a diferència d'altres anys el sol no va ser protagonista, tots van degustar amb ganes un dels productes estrella del Delta: l'ostra. Se n'havien preparat més de 2.500 quilos, amb una mica de llimona i una copa de cava per cada ració, que es van repartir entre la una i les dues del migdia. No obstant això, ja a partir de les dotze els assistents van gaudir d'una mostra de les diferents formes de cuinar les ostres del Delta i d'una demostració del procediment per obrir-les.

La diada va reunir visitants d'arreu de Catalunya. Tal com va explicar Carme Aixa, veïna de l'Ampolla: «És una festa molt animada i atreu molta gent de fora del poble: per això hi vinc cada any». Hi va haver música en viu i un sorteig entre tots els assistents del seu pes en ostres. L'alcalde del municipi, Francesc Sancho, va agrair als assistents la seua «presència i fidelitat», pel fet d'acudir any rere any a la cita gastronòmica. «És una diada per compartir un producte de primera categoria de les nostres terres, i donar així el tret de sortida a la temporada turística», va comentar Francesc Sancho. L'alcalde va valorar la diada molt positivament, ja que va assegurar que ja ha assolit «un èxit consolidat».

Jornades de gastronomia

La diada d'ahir va servir també per iniciar les jornades gastronòmiques que, fins al 24 de maig, es viuran als restaurants de l'Ampolla. El catorze establiments que participen en les jornades oferiran, durant aquest dies, menús especials de qualitat contrastada i que tindran l'ostra com a protagonista, a uns preus molt assequibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses