Societat

Desmantellen a Tarragona un grup organitzat que concertava matrimonis de conveniència

La policia espanyola deté un total de 45 persones a les poblacions de Riudoms, Cambrils, Mont-roig del Camp, Vila-seca i Salou

La cúpula d'aquesta organització, aprofitant-se de l'estructura creada, també es dedicaven al tràfic de drogues

Agents de la policia espanyola han desarticulat un grup organitzat dedicat a concertar matrimonis de conveniència, que operava preferentment a les poblacions de Riudoms, Cambrils, Mont-roig del Camp, Vila-seca i Salou.

En l'operació s'han detingut 45 persones i altres deu han estat imputades en 45 delictes contra els drets dels ciutadans estrangers, contra la salut pública, falsedat documental i associació il·lícita.

L'operatiu es va iniciar el passat març després que la policia detectés un grup que es dedicava a afavorir aquests matrimonis.

El grup, perfectament estructurat i jerarquitzat, estava integrat per ciutadans espanyols i d'origen marroquí que es dedicaven a fomentar matrimonis de conveniència, mitjançant la falsificació de diversos tipus de documents.

Segons els investigadors, la immensa majoria dels matrimonis celebrats ho eren entre ciutadans amb la nacionalitat espanyola i ciutadans del Marroc. Així mateix, van constatar que, la cúpula d'aquesta organització, aprofitant-se de l'estructura creada, també es dedicaven al tràfic de drogues.

Casaments en ajuntaments

L'elecció del lloc de celebració dels matrimonis pels cònjuges era preferentment els ajuntaments de Riudoms, Vila-seca, Cambrils, Mont-roig del Camp, Salou i altres poblacions de la província de Tarragona. Els dirigents d'aquest entramat delictiu rebrien entre els vuit mil euros i els deu mil euros per matrimoni celebrat.

Paral·lelament, el grup desarticulat i aprofitant l'estructura de pisos creada, es dedicava al tràfic de diverses substàncies estupefaents. Els agents van intervenir prop de dos quilos d'haixix, prop de 100 grams de cocaïna i uns dos-cents grams d'heroïna, a més de substàncies per a manipular-les. Així mateix s'han intervingut nombrosos documents ja preparats per a celebrar futurs matrimonis, diversos segells humits, passaports , cartes d'identitat, telèfons mòbils, fotografies i un vehicle d'alta gamma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.