Societat

El col·lectiu que va ocupar el Palau del Cinema demana la dimissió de Puig

Assemblea de Barcelona acusa el conseller de l'Interior de posar en perill l'estat de dret

Ell col·lectiu denuncia que des que hi ha Puig es persegueix arreu de Barcelona persones vinculades als moviments socials

El col·lectiu Assemblea de Barcelona, que dissabte passat 22 va ocupar el Palau del Cinema en protesta per la reforma de les pensions, ha exigit avui la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, al qual acusa de posar en perill l'estat de dret amb la seva política de conculcació dels drets socials.

En un comunicat, l'Assemblea de Barcelona assegura que des que Puig va arribar al poder s'estan produint a diferents barris de la ciutat casos de “persecució sistemàtica, retenció, identificació i agressió” de persones vinculades a moviments socials.

Segons l'opinió d'aquest col·lectiu, les pròpies declaracions de Puig anunciant tolerància zero respecte a les ocupacions demostren que el conseller d'Interior “sembla desconèixer un principi tan bàsic com la separació de poders en democràcia”, ja que és al poder judicial a qui correspon autoritzar un desallotjament.

L'Assemblea, que ha enviat a la premsa un vídeo sobre el desallotjament dels multicines pels Mossos d'Esquadra diumenge passat, ha exigit la dimissió d'un conseller “que està utilitzant un aparell essencial per al manteniment de l'estat de dret per a la seva projecció personal”.

Els okupes han denunciat “agressions i humiliacions” per part dels Mossos d'Esquadra que van desallotjar el cinema, a l'hora que exigeixen que s'aclareixin aquests fets i que els agents autonòmics portin a la vista el seu número d'identificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.