Societat

Interior retalla un 25% la promoció de Mossos del 2011

Només es graduaran 600 agents com a mesura d'austeritat

Les 200 places previstes que no es cobriran es carregaran a les següents promocions

El Departament d'Interior ha ajornat la incorporació de 200 dels 800 Mossos previstos per a la promoció 2011-2012 de l'Institut de Seguretat Pública de Mollet. La conselleria ha pres la decisió de retallar el 25% dels aspirants com a mesura d'austeritat. Fonts d'Interior han insistit que les 200 places es carregaran a les següents promocions i han recordat que el Cos dels Mossos d'Esquadra és l'únic de la Generalitat que pot incorporar noves places i que, a més, manté la previsió de creixement a mig termini.

El número de Mossos de la 25a promoció (2011-2012) ha canviat tres vegades en només un any. Inicialment, estava previst que fossin 500. El mes d'abril, l'aleshores conseller Joan Saura va reconèixer la falta d'agents i va anunciar que l'ampliaria fins als 800. I ara, Felip Puig la torna a rebaixar fins als 600 per complir amb l'exigència d'austeritat i aprimament anunciada pel president Artur Mas.

Els 200 aspirants a policia que queden exclosos de la 25a promoció (2011-2012) es carregaran als cursos següents i, d'aquesta manera, es mantindrà el calendari previst en relació amb el creixement de la policia catalana. Segons aquest calendari, el 2015 els Mossos tindran 18.300 agents i una ràtio de 2,5 policies per cada mil habitants. Un sostre acordat per la Junta de Seguretat de Catalunya.

Al marge dels aspirants que s'incorporaran per fer les pràctiques a partir del mes de juny, Interior calcula que el Cos dels Mossos d'Esquadra encara necessitarà 2.050 agents per arribar al sostre de 18.300 policies. Per complir amb aquest propòsit, la 26a i la 27a promoció de l'Institut de Seguretat Pública de Mollet graduarà 500 agents per curs i, el 2015, la 28a promoció en graduaria entre 400 i 450.

Augmenten les vocacions

Més de 20.000 joves estan inscrits al web dels Mossos d'Esquadra per rebre informació sobre la propera convocatòria de places al cos. Durant els darrers mesos, s'han disparat les demandes per arribar a ser agent. “No sé si es tracta de vocacions o respon a la crisi, però realment el jovent hi està molt interessat”, explica el caporal Miquel Mas. Ell forma part de la Unitat de Promoció dels mossos, encarregada de donar informació a tots els qui volen ingressar al cos. Aquests dies, es troba al certamen Expojove de Girona, on els mossos hi tenen un estand. Per arribar a ser agent, però, la competència és ferotge; l'any passat, per 800 places, s'hi van presentar 11.983 aspirants.

Tenir entre 18 i 35 anys, permís de conduir, mesurar 1,70 metres (els nois) i 1,60 (les noies), haver superat el graduat escolar i no haver estat condemnat per cap delicte. Aquests són els requisits que s'han de reunir per presentar-se a una convocatòria d'accés al cos de Mossos d'Esquadra.

A partir d'aquí, s'han de superar una sèrie d'exàmens, proves físiques i un curs a l'Institut de Seguretat Pública per ser agent. Arribar fins a aquest punt, però, no és fàcil. D'entrada, perquè la demanda supera -amb escreix- l'oferta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.