Societat

SOCIETAT

Un pessebre que enfronta un poble

Sant Guim sanciona amb 5.000 euros el pessebre vivent perquè no té llicència

Acusacions d'assetjament i demagògia política

Des de fa 28 anys, al petit municipi segarrenc de Sant Guim de la Plana, l'associació La Marinada representa un pessebre vivent, en el que participen unes 300 persones. Promociona el poble i la Segarra, ja que rep entre 2.500 i 4.000 visitants cada Nadal. Ara, l'Ajuntament ha notificat als organitzadors una sanció de 5.005 euros per “infracció urbanística greu”, que hauria pogut ser de 30.000 euros, segons les ordenances municipals.

La tensió ve de lluny. Més exactament des de les passades eleccions municipals. Aleshores, els candidats d'ERC-AM (hi ha llistes obertes) van guanyar l'alcaldia a la llista de CiU, que sempre havia governat. “Mai han reconegut la legitimitat del govern, perquè vam aconseguir 4 regidors a 1 contra la seva candidatura, composada per membres de La Marinada”, assegura l'alcalde, Josep Llobet. Durant la passada campanya electoral, Felip Puig va acudir a “donar suport” a l'entitat, molt activa a aquest poble de 200 habitants.

La sanció parteix perquè La Marinada es nega a pagar la fiança de 1.000 euros que li reclama el consistori per fer front a possibles desperfectes durant la festa al carrer i al local social municipal, que enguany ja no han pogut usar . El 2009, l'alcalde hi va fer anar un notari a certificar que el pessebre es feia sense llicència d'ús d'espais públics. Jaume Oliva, president de La Marinada, es justifica: “Mai hem hagut de pagar i sols ens la demanen a nosaltres”. Llobet ho nega:“Les ordenances s'han d'aplicar a tothom per igual, sinó prevaricaríem. Altres municipis apliquen taxes. Aquí no haurien de pagar res, però puc permetre que es burlin de la llei”. Llobet està indignat amb la “demagògia electoral i mediàtica d'alguns que han perdut privilegis”. L'entitat hi recorrerà i ho ha tramès al Síndic, perquè opina que se'ls “assetja” i es vol “acabar” amb la festa. De fet, una guerra que sí ha acabat amb la idíl·lica imatge del pessebre i del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou