Societat

Vueling cancel·la els vols Lleida-Barcelona

La demanda pel trajecte no supera el 4% d'ocupació

Lluís Recoder anuncia la creació d'una taula estratègica de l'aeroport d'Alguaire per elaborar un pla de negoci

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat aquest divendres que Vueling cancel·larà a partir del 4 de març els vols que connecten Barcelona i Lleida. El motiu, segons Recoder, és que l'ocupació d'aquests avions durant els dos primer mesos de funcionament han registrat una ocupació mitjana de només el 4%. A més, el conseller també ha explicat que aquests vols estan “altament subvencionats” i que el govern deixarà de prestar la subvenció de 10.000 euros al mes. La suspensió del vol s'ha acordat amb al companyia.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha explicat que la prioritat ara per ara és crear una taula estratègica de l'aeroport, coordinada pel delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, i amb la participació de totes les institucions locals que han donat suport a aquesta infraestructura, amb l'objectiu d'elaborar un pla de negoci “perquè l'aeroport creixi any rere any”.

Recoder també ha anunciat que de moment queda congelada l'ampliació de l'aeroport de Lleida-Aguaire fins que no es trobi una empresa privada que es vulgui fer càrrec de la gestió.

L'aeroport de Lleida-Alguaire compleix aquest dissabte el seu primer any de funcionament, en què han passat per l'aeroport 61.769 passatgers i s'han dut a terme 2.656 operacions. La destinació més demandada ha estat Palma (28%), seguida de Frankfurt (25%) i Milà (24%).

Pel que fa a la puntualitat, l'aeroport de Lleida arriba al 92% i pel que fa a vols cancel·lats, en un any només s'han registrat 12. Quatre vols es van haver de cancel·lar a causa de la boira (un 0,4% del total), 7 a causa del núvol de cendra islandès (0,7%) i 1 com a conseqüència de la vaga de controladors (0,1%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.