Societat

Greenpeace veu “positiva” la denúncia contra Ascó

El grup ecologista demana que no es renovi la llicència d'explotació de la planta a l'ANAV

El responsable d'energia de l'organització assenyala la “pèssima” cultura de seguretat de la central nuclear

Greenpeace ha valorat “positivament” la iniciativa de la fiscalia de Tarragona d'interposar una denúncia contra l'exdirector de la central nuclear d'Ascó I i tres responsables més per la fuita de partícules radioactives el novembre del 2007.

“Ens alegrem d'aquesta iniciativa i esperem que es depurin responsabilitats perquè es tracta d'una actuació molt irresponsable que no pot quedar sense càstig”, ha afirmat Carlos Bravo, responsable de la campanya d'Energia de Greenpeace.

Des de l'organització ecologista també s'ha demanat que aquesta denúncia serveixi per denegar a l'Associació Nuclear Ascó-Vandellós (ANAV) la renovació de la llicència d'explotació de la planta, que caduca a l'octubre.

“Al llarg d'aquests últims anys s'han produït un cúmul de successos de seguretat a Ascó. Per exemple, aquest mateix gener dos incidents de nivell 1 a l'Escala Internacional de Successos Nuclears demostren que la cultura de seguretat de l'ANAV continua sent pèssima”, ha explicat aquest membre de Greenpeace.

Fets molt greus

“Ara, després de tres anys en els quals el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) i el lobby nuclear han intentat treure importància a l'alliberament de partícules radioactives l'any 2007, el fiscal de Tarragona ha recordat a la societat la gravetat d'aquells fets”, ha afirmat. “Durant tres mesos es va amagar aquest incident, es van violar tots els codis de seguretat, sense avisar als treballadors i permetent les visites escolars a la planta”, ha recordat.

Sanció “ridícula”

L'ecologista ha titllat de “ridícula” la sanció que el CSN va imposar a l'ANAV i ha recordat que “no es va qualificar com a molt greu i van voler passar pàgina ràpidament sense donar per acabada la investigació”. Al seu parer, el Consell de Seguretat Nuclear “hauria d'haver denunciat penalment la central i l'inspector resident” però, en canvi, van optar per “treure-li importància”. “Amb la denúncia de la Fiscalia de Tarragona es demostra que es van equivocar”, ha sentenciat Bravo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona