Societat

Setmana tràgica amb set joves morts en accidents

Dos nois de 20 anys i una noia, de 18, van perdre la vida ahir a Barcelona en topar el seu cotxe i un autobús

Una altra de les ocupants va patir ferides greus

Trànsit defensa els conductors novells

Set joves han perdut la vida en una setmana tràgica amb diversos accidents de trànsit mortals a Catalunya. El darrer sinistre, i el més greu, es va registrar ahir a la matinada a Barcelona. Dos nois de 20 anys i una noia, de 18, van morir en topar el seu vehicle i un autobús nocturn al passeig de Reina Elisenda, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Una altra adolescent que viatjava al turisme, de 18, està ingressada en estat molt greu a l'hospital Clínic després que els metges li haguessin d'extirpar la melsa per la gravetat de les ferides.

L'accident de dissabte a la matinada, un dels més greus a la ciutat en els darrers anys, es produeix just una setmana després que perdessin la vida Carlota Cobo (18) –filla dels actors Toni Cantó i Eva Cobo– i Javier Arraut, nebot de Xavier Trias, quan els va envestir un conductor begut a la C-32, a Cabrera de Mar. Vint-i-quatre hores més tard van perdre la vida dues persones més, de 22 i 28 anys, en un xoc entre el seu vehicle i un camió a l'N-II, a Sils (Selva).

Des del Servei Català de Trànsit (SCT) van lamentar les set morts de joves, però van rebutjar qualsevol veu d'alarma, recordant que els sinistres són “aleatoris” i demanant a la societat que “no estigmatitzi” el col·lectiu de joves, ja que, en la majoria d'accidents registrats en els darrers dies, els conductors novells han estat les “víctimes” i no els causants.

Xoc previ amb un taxi

Per la seva banda, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha obert una investigació per determinar les causes del sinistre d'ahir a la matinada. Els fets van passar just després d'un quart d'una de la matinada, quan el vehicle BMW en què anaven les tres víctimes i la noia ferida greu, que circulava en sentit Besós, va fregar lateralment un taxi –que anava en sentit contrari al turisme– per causes que encara s'estan determinant. La col·lisió va provocar que el conductor perdés el control del turisme, que tot seguit va topar frontalment contra un autobús de la línia N-7 (que uneix el Fòrum amb la plaça de Pedralbes), a l'altura del número 26 del passeig de Reina Elisenda de Montcada, a tocar del consolat dels Estats Units. El conductor de l'autobús –que en aquells moments anava buit– va patir ferides lleus. El taxista, de la seva banda, va resultar il·lès del sinistre i va esperar al lloc dels fets l'arribada de la Guàrdia Urbana, que li va prendre declaració. Els agents no han fet cap detenció en relació amb l'accident.

LA FRASE

No hem de crear alarma, ja que en molts accidents els joves són les víctimes i no els causants
Joan Aregio
director de trànsit

LA XIFRA

3
joves
d'entre 18 i 20 anys van perdre la vida ahir a la matinada a Barcelona en un xoc entre un cotxe i un autobús


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona