Societat

L'anticicló fa ajornar la flexibilització de la velocitat variable

El conseller Recoder diu que l'aplicació de la mesura s'haurà d'esperar fins la setmana vinent

Circular a més de 80 km/h podria perjudicar al qualitat de l'aire a l'àrea metropolitana

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat que no es podrà circular a més de 80 km/h als accessos a Barcelona el primer dia de flexibilització de la velocitat variable. Recoder ha dit que el govern ho ha decidit després que el Servei Meteorològic de Catalunya hagi alertat que el territori està patint “una situació anticiclònica intensa” que en cas que s'apliqués la mesura podria perjudicar al qualitat de l'aire a l'àrea metropolitana. El conseller ho ha explicat en una visita a Perafita (Osona) on ha recordat que l'informe del pla de correcció dels problemes de contaminació de l'aire ja contemplava que es pogués flexibilitzar la velocitat a la baixa en aquests casos.

Lluís Recoder ha explicat que la limitació de circular a 80 Km/h als accessos a Barcelona es mantindrà fins la setmana vinent a causa de l'anticicló que afecta tot l'Estat i que continuarà en els propers dies.

Recoder ha indicat que la Generalitat ha hagut de prendre aquesta determinació perquè el Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat que el territori està patint una situació “anticiclònica intensa” que en cas que es flexibilitzés la velocitat a l'alça podria perjudicar la qualitat de l'aire de la zona de Barcelona.

El conseller ho ha anunciat a l'ACN durant una visita a la Fira de la Candelera de Perafita (Osona), on també ha recordat que l'informe d'anàlisi del pla de correcció dels problemes de contaminació de l'aire a la zona de Barcelona que va plantejar el Govern, ja contemplava la possibilitat que en aquesta mena de situacions el Departament pogués demanar al Servei Català de Trànsit la flexibilització de la limitació a la baixa.

“Haurem d'ajornar la modificació fins que passi aquesta fase anticiclònica”, ha avançat el conseller que també ha explicat que el titular d'Interior, Felip Puig, comunicarà la notícia aquest vespre.

Recoder ha volgut respondre a algunes de les acusacions que el Govern ha rebut en els darrers dies per part d'altres formacions del Parlament. En concret s'ha referit al secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que dissabte va acusar la Generalitat d'actuar de forma dogmàtica: “Que Iniciativa digui que CiU és un partit dogmàtic és una afirmació que es desqüalifica per si mateixa”, ha comentat el conseller que assegura que aquest partit ha estat el que ha representat el “dogmatisme” en els darrers anys.

“No es tracta d'una mesura improvisada, sinó que està molt meditada i que compta amb el recolzament dels informes tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat”, ha remarcat el conseller que ha dit que aquest canvi que avui anuncien és la prova de la previsió amb què actua el govern. Així mateix ha assenyalat que aquesta actuació respon a un “compromís electoral” i ha advertit que si alguna formació no és capaç d'entendre que CiU compleixi amb les seves promeses “queda en molt mal lloc”.

Recoder també s'ha referit a les declaracions de la Ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar i del Director General de Trànsit (DGT), Pere Navarro, que afirmen que la retirada de la limitació de circular a 80 podria comportar més sinistralitat i també incrementar la contaminació: “Són unes acusacions sorprenents perquè si flexibilitzar a l'alça els 80 per hora provoca aquests prejudicis no haver aplicat aquesta mesura enlloc d'on és la seva competència els deu fer a ells responsables de la gran quantitat de mals que ens atribueixen”, assegura Recoder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA