Societat

montsec

L'observatori d'Àger busca visitants estrangers

El centre estrenarà aquest any material multilingüe i promocionarà els intercanvis

El Centre d'Observació de l'Univers (COU) del Montsec inicia divendres la tercera temporada amb l'objectiu de posicionar-se de forma clara en l'àmbit internacional i atreure visitants estrangers a Àger. A partir de la tardor, per exemple, es posaran en marxa les observacions en remot a través del Parc dels Telescopis per part de grups d'alumnes del departament de Midi Pyrénées i també catalans. Gràcies al projecte europeu La Ruta dels Orígens, aquest any s'instal·larà un complex sistema informàtic que permetrà efectuar aquesta activitat amb resultats d'alta qualitat. A partir d'aquestes primeres observacions es vol incrementar el nombre d'estades i intercanvis entre alumnes francesos i catalans.

A l'estiu, el Montsec acollirà una nova edició del Congrés Internacional d'Espais Naturals de Cel Fosc, amb experts internacionals en matèria de contaminació lumínica.

Passis en quatre llengües

Una de les novetats d'aquesta temporada és un sistema de traducció multillenguatge del planetari de l'Ull del Montsec. Fins ara només es podien fer les sessions en una llengua en cada passi. A partir de la primavera, quan es posarà en marxa el nou sistema, es podran escoltar els espectacles en qualsevol dels quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) independentment de la llengua de projecció principal. També a partir de la primavera, el centre disposarà d'audioguies amb auriculars per seguir els panells de l'exposició, també en català, castellà, anglès i francès.

55.201 visites en dos anys

L'any passat el COU del Montsec va acollir 32.659 visitants. El 2009, en el seu primer any, en va rebre 25.242. Això suma 55.201 visitants en dos anys, als quals cal sumar uns cinc mil d'escolars i universitaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens