Societat

La contra

‘Mojitos' caminants i solidaris

Sis terrassencs fan avui una festa solidària al bar de la Casa Baumann per recaptar diners i destinar-los a portar aigua a Etiòpia participant en la cursa d'Intermón Oxfam Trailwalker

Esport i solidaritat. Aquests són els dos conceptes que han unit sis terrassencs (Xavier Sancho, Juan Carlos Bonilla, Daniel Alonso, Jaume Armengol, Diego Medina i Oriol Alonso) amb el principal objectiu de reunir, com a mínim, 1.500 euros de contribució econòmica d'altres ànimes solidàries per fer realitat el projecte Banc d'Aigua d'Etiòpia que impulsa l'ONG Intermón Oxfam. Formen un dels més de 180 equips de sis persones (quatre participants i dues de suport logístic) que el pròxim 7 i 8 de maig participaran en la primera edició en terres catalanes de l'Intermón Oxfam Trailwalker, una exigent cursa de 100 quilòmetres per la muntanya que s'ha de completar amb un temps màxim de 36 hores. L'ONG organitza des de l'any 1986 aquest esdeveniment arreu del món (Hong Kong, Gran Bretanya, el Japó, Nova Zelanda, Austràlia, Bèlgica, Holanda, Irlanda, Canadà, França, i Alemanya) i ha recaptat més de 70 milions de dòlars per a causes benèfiques, i per primera vegada es farà seguint la ruta senderista coneguda com Els 3 monts, que engloba els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i Montserrat, amb sortida el 7 de maig a les 9.00 del matí des de Santa Maria de Palautordera.

La inscripció costa 50 euros per persona, però per participar-hi s'han d'aconseguir un mínim de 1.500 euros que es destinaran a projectes benèfics. I és en aquest punt on l'exigència física de la cursa es deixa de banda i els participants han de demostrar altres habilitats per aconseguir reunir el màxim de donatius de particulars o empreses. L'equip terrassenc Terrawalker (http://trailwalker.intermonoxfam.org/ca/equipos/ficha/terrawalkers) ha recaptat uns 830 euros, gràcies a aportacions voluntàries fetes a través del web i a acords amb empreses. Un del seus integrants, Jaume Armengol, espera poder “arribar als 3.000 euros i, d'aquesta manera, inscriure un segon equip” –Terrawalkers2–, ja que confessa “haver-hi gent interessada a fer la cursa”. Mentre tenen converses per aconseguir més donatius d'empreses, com el que ja han aconseguit d'Aigües de Viladrau, han d'aguditzar l'enginy per trobar altres fonts de finançament. La primera prova de foc la tenen aquesta nit fent una festa de mojitos solidària al Barinbau, el bar situat a la Casa Baumann de Terrassa. La recaptació de cada mojito, es destinarà a la cursa i mentrestant ja preparen la convocatòria d'un torneig de pàdel pel mes de març per recaptar fons, tot i que Armengol reconeix que encara estan acabant de concretar a quines instal·lacions es farà. En ment, però encara en fase embrionària, també hi ha la voluntat d'organitzar excursions gui-ades al Parc Natural de Sant Llorenç.

El repte esportiu dels 100 quilòmetres en 36 hores també els motiva, malgrat que no han començat un entrenament específic per a la Trailwalker. Amb tot, tots els integrants tenen experiència en altres activitats esportives i curses, ja sigui havent participat en la Matagalls-Montserrat o a la Carros de Foc pel Parc Nacional d'Aigües Tortes i el Llac de Sant Maurici, El millor entrenament, reconeix Armengol, serà el que alguns faran a la propera Marató de Barcelona del 6 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot